A3 Haber

İzmir’deki milli maçta “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganını atanlar gözaltına alındı!

İzmir’deki milli maçta “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganını atanlar gözaltına alındı!

İzmir’deki milli maçta “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganını atanlar gözaltına alındı!
Haziran 18
11:08 2022

A Milli Futbol Takımı’nın Litvanya’yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganları atılmıştı. Group İzmir Genç Fenerbahçeliler derneği başkanı ve üyeleri slogan yüzünden evlerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta mücadelesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzmir Gürsel Aksel Stadı’nda Litvanya’yı konuk etmişti. 14 Haziran’daki maç sırasında tribünlerden ”Ülkede mülteci istemiyoruz” tezahüratları yükselmişti. O anlara dair görüntüler kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

12 kişiye 6222’den ceza!

Dün sabah saatlerinde İzmir Genç Fenerbahçeliler derneği üyeleri söz konusu sloganı attıkları için evlerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadeleri alınan 12 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken haklarında 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet Yasası’nın 14/2 maddesinden işlem yapıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada gözaltı işlemine tepki gösterilerek şu ifadeler kullanıldı;

‘Bugün yaşanılan üzücü bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Grup başkanımız ve üyelerimiz İzmir de oynanan Türkiye-Litvanya maçında tribünde yapılan `ülkemizde mülteci istemiyoruz.’ tezahüratı sebebiyle sabah saat 10:30’da evlerinden polis ekiplerince gözaltına alınıp savcı karşısına çıkartılmıştır. Siyasi görülen bu söylemden dolayı tutuksuz yargılanmalarına karar verilip 6222 uygulanmıştır. Herhangi bir siyasi görüşe bağlı olmadan ülkemizin kanayan yarasından dolayı ve futbolla uzaktan yakından alakası olmayan, herhangi bir taşkınlık ve sahada mücadele eden milli takımımızı olumsuz yönde etkilemeyen bir tezahürattan ötürü bu cezaların verilmesinin yanlı bir duruş olduğu aşikardır. Tribünlerimizde uygulanan bu yaptırımların en kısa zamanda son bulmasını ümit ediyoruz ve son olarak ÜLKEMIZDE MÜLTECI ISTEMEDIĞIMIZ GIBI ÜLKEMIZDE HİÇ KİMSENİN MÜLTECI DURUMUNA DOŞMESİNİ DE ISTEMIYORUZ!’

Ümit Özdağ’dan açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, paylaşımı alıntılayarak, “Ülkemizde sığınmacı, kaçak, mülteci istemiyoruz. Bu isteğimizi dile getirmek suç değil ve buna suç muamelesi yapan Türk halkına karşı suçludur” yorumunda bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER