A3 Haber

Canlı yayında maaşını açıklayan Türk-İş Başkanı Atalay: Tayyip Bey’i severim

Canlı yayında maaşını açıklayan Türk-İş Başkanı Atalay: Tayyip Bey’i severim

Canlı yayında maaşını açıklayan Türk-İş Başkanı Atalay: Tayyip Bey’i severim
Temmuz 06
09:46 2022

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, katıldığı canlı yayında maaşını açıkladı: “Hiç ikramiye almıyorum. 25 bin 750 TL maaşım var.”

Atalay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sevdiğini fakat Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kafasına yatmadığını söyledi. Asgari ücrete yüzde 42,35 olan son altı aylık enflasyona göre zam gelmesi beklenirken yüzde 29,3 zamma anlaşılması nedeniyle yetkili sendika olan Türk-İş’e ve genel başkanına eleştiriler yöneltilmişti.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında gelen eleştirilere yanıt verdi.

Atalay, programda maaşının 25 bin lira 750 lira olduğunu belirterek mal varlığını da açıkladı: “Hiç ikramiye almıyorum. 25 bin 750 TL maaşım var. Türkiye’nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon’da bir dükkan hissesine girdim 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var.”

“Erdoğan’ı severim”

Atalay, TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla ilgili tartışma yaratan verilerine ilişkin konuşurken de şunları söyledi: “TÜİK’in yaptığı açıklama benim de kafama yatmıyor. İyi yapmıyorsa yetimin, kimsesizin malına el koyuyor demektir, Türkçesi budur. Tayyip Bey’i severim. İyi yaparsa hoşuma gider, kötü yaparsa da konuşurum. Türk İş olmasaydı şu anda kıdem gitmişti. Müzakere ile mücadeleyi beraber yaparım. Kıdemle ilgili İzmit’te 140 bin kişiyle miting yaptım. Ben EYT’yi her yerde söylüyorum. Şu anda toplam 5 milyon EYT’li var. Bir yerlerden başlamak lazım. Adama, kadına demişsin ki ‘Seni bu zaman emekli edeceğim’. EYT’lileri çıkarmak mecburiyetindedirler.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER