A3 Haber

“15 Temmuz’da neredeydiniz?” suçlamasına videolu yanıt: Meclis’e ilk giden CHP’li vekiller olmuş…

“15 Temmuz’da neredeydiniz?” suçlamasına videolu yanıt: Meclis’e ilk giden CHP’li vekiller olmuş…

“15 Temmuz’da neredeydiniz?” suçlamasına videolu yanıt: Meclis’e ilk giden CHP’li vekiller olmuş…
Temmuz 17
14:07 2022

İktidarın CHP’ye sürekli olarak sorduğu “15 Temmuz’da neredeydiniz” sorusunu kamera görüntüleriyle yanıt buldu. Meclis’e ilk gelen milletvekillerinin CHP’li Uğur Bayraktutan, Bülent Tezcan ve Tufan Köse olduğu ortaya çıktı.

AKP iktidarının muhalefet üzerinden kurduğu siyaset oyunlarından biri de 15 Temmuz darbe girişimi. Israrla iktidar tarafından yöneltilen “15 Temmuz’da neredeydiniz” sorusunun muhatabı olmak zorunda bırakılan CHP’lilerin iktidar cenahının aksine 15 Temmuz’da nerede olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, 15 Temmuz gecesi saat 23.18 sıralarında Meclis’e ilk gelen milletvekillerinin CHP’li Uğur Bayraktutan, Bülent Tezcan ve Tufan Köse olduğu kamera görüntülerine yansıdı.

TBMM Başkanlığı soruları yanıtsız bıraktı

Güvenlik kameralarına ait görüntülerde kapıda bir süre görevlilerle tartışan vekillerin daha sonrasında Meclis koridorlarında yürüdüğü görülüyor. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da bu kayıtlar üzerine 15 Temmuz gecesi Meclis’e hangi milletvekillerinin geldiğini TBMM Başkanlığı’na sordu.

Bayraktutan, saate göre giriş listesi istedi. TBMM Başkanlığı ise Bayraktutan’ın istemine “Milletvekillerinin TBMM Yerleşkesi ve Genel Kurul salonuna girişlerine ilişkin herhangi bir kayıt tutulmamaktadır” karşılığını verdi.

“İlk gelenler kendi vekilleri olsaydı her yerde reklamını yaparlardı”

Aldığı yanıta tepki gösteren Bayraktutan, “Biz o gün yoğun ısrarlarımız sonucu karanlık bir Meclis’e girdik. Bizlere ‘Darbeci’ diyenlerden eser yoktu. Bu bağlamda; hain darbe günü TBMM’ye gelen milletvekillerinin kayıt ve görüntülerinin yayımlanması hususunda verdiğimiz önergeye verilen cevap da ‘Kayıt yoktur’ şeklinde. İlk gelenler kendi vekilleri olsaydı, bu cevap böyle olmazdı, her yerde reklamını yaparlardı” ifadelerini kullandı.

“O gece biz parlamentoya Erdoğan’ın bekasını sağlamaya gelmedik”

O gece yaşadıklarını anlatan Bayraktutan, şunları kaydetti:

“15 Temmuz akşamı; bu parlamentoya ilk gelen üç milletvekilinden biri olarak belirtmek isterim ki, biz yerin altında bir sığınakta ölümü bekledik. Ancak asıl önemli olan, ne için beklediğimiz. O gece biz, bu parlamentoya Recep Tayyip Erdoğan’ın bekasını sağlamaya gelmedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük emanetim’ dediği Gazi Meclisimizi savunmaya geldik. CHP’nin her dönemde yol göstericileri olmuştur. Bazen Deniz Baykal, bazen Bülent Ecevit olmuştur. Ama asla Fethullah Gülen ve yandaşları olmamıştır, olmayacaktır!”

CHP’li Özkoç kamera görüntülerini paylaştı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’da Meclis’e ilk CHP milletvekillerinin geldiğini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, Meclis’e ilk gelen milletvekillerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse olduğu görünüyor.

Engin Özkoç, paylaşımında, “15 Temmuz’da Erdoğan telefonun arkasına sığınıp saklanırken, bana laf eden yalakalar, troller ‘darbecilerin yanında mı, milletin yanında mı olsam’ diye hesap yaparken CHP’liler Meclis’in kapısını açıyordu. Bizde her şey belgeli. Bayraktutan, Tezcan ve Köse, TBMM kapısını açarken” dedi.

Uğur Bayraktutan da aynı görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı. Bayraktutan, paylaşımına, “15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23:18’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekilimiz Sayın Bülent Tezcan ve Çorum Milletvekilimiz Sayın Tufan Köse ile birlikte Gazi Meclis’e ilk gelen milletvekilleri olarak güvenlik kamerası görüntülerimiz” notunu düştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER