A3 Haber

Diyarbakır CHP karıştı: Kayyum heyet binadan kovuldu, tutanak tutuldu, polis bekleniyor…

Diyarbakır CHP karıştı: Kayyum heyet binadan kovuldu, tutanak tutuldu, polis bekleniyor…

Diyarbakır CHP karıştı: Kayyum heyet binadan kovuldu, tutanak tutuldu, polis bekleniyor…
Temmuz 20
14:32 2022

Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, yasal süresi içerisinde kongre düzenlenmediği için kayyum atanan CHP Diyarbakır il başkanlığı karıştı. Kayyum heyet il binasından kovuldu. Tutanak tutuldu. Şu anda polis bekleniyor.

A3 Haber Merkezi | CHP Diyarbakır il başkanlığında belirsizlik sürüyor. Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, önceki gün, zamanında il kongresi yapılmadığı gerekçesiyle dava açan partililerden oluşan bir kayyum heyeti atamıştı. İl Başkanı Gönül Özel ise kararı gülerek karşıladığını, mahkemenin verdiği kararda istinaf yolunun açık olduğunu ve hukuken görevinin başında olduğunu söylemişti.

Önceki gün Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi altı kişilik geçici kurul belirleyerek CHP İl Başkanı Gönül Özel’in yönetimine son verilmesi ve geçici kurulun il başkanlığını kongre götürmesi yönünde açılan davayı karara bağlamıştı. CHP genel merkez avukatları ise kararı istinafa taşımıtı.

Kayyum heyet il binasına gitti ancak görevi devralamadı

Mevcut yönetim bugün partiyi devralmaya gelen kayyum heyetine istinaf sürecinin devam ettiği belirterek kesinleşmiş bir mahkeme kararın olmadığını söyleyerek partiyi devretmedi. Kayyum heyeti ise yaptığı açıklamayla mevcut yönetime tepki gösterdi.

Kayyum heyeti oluşturan partililer Muzaffer Değer, Behçet Gezer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu ve destekçileri bugün Azel Plaza’daki il binasına geldiler. Ancak görevden alınan il başkanı Gönül Özel ve taraftarlarının direnciyle karşılaştılar. Bunun üzerine kayyum heyet bir tutanak tutup olup biteni kayıt altına aldı.

Tutanakta, Gönül Özel tarafından mahkeme kararının uygulanmadığı, kayyum heyetin binadan kovulduğu belirtildi. Ayrıca, “Resmi olarak il başkanlığı görevi kayyum heyetine devredilmemiş olsa da, resmi olarak yetki kayum heyetindedir” denildi.

İşte o tutanak:

CHP İl Başkanı tarafından yönetim devri yapılmayan kayyım heyeti “Çağrı Heyeti” imzası ile yazılı açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır il başkanlığına, en kısa süre içinde olağanüstü kongre yapılması için çağrı kurulu olarak görevlendirildiklerinin belirtildiği açıklamada, “Mahkeme gerekçeli kararında olağanüstü kongre için yeterli imza toplanmasına rağmen parti tüzüğüne göre hareket edilmemesinden dolayı sayın mahkemece bu kararı vermiştir.  Mahkeme kararından anlaşılacağı üzere davacının parti üyesi olduğu yine mahkeme tarafından görevlendirilen heyette yıllarını partiye vermiş parti emekçileridir” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER