A3 Haber

Boğaziçi Rektörlüğü, mezunlar derneğinin lokalinde içki satışını yasakladı

Boğaziçi Rektörlüğü, mezunlar derneğinin lokalinde içki satışını yasakladı

Boğaziçi Rektörlüğü, mezunlar derneğinin lokalinde içki satışını yasakladı
Temmuz 28
21:30 2022

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, mezunlar derneğinin lokalinde içki satışı yasaklandı. Rektörlük, yetkisi olmamasına rağmen içki ruhsatı olan lokale daha önce de beş kez para cezası kesti.

Naci İnci’nin rektör olarak atanması nedeniyle tartışmaların hedefinde olan Boğaziçi Üniversitesi’nde, mezunlar derneğinin lokalinde içki satışı yasaklandı.

Rektörlük, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) lokalinde içki satışını yasakladı. BÜMED’in açıklamasında göre rektörlük, yetkisi olmamasına rağmen içki ruhsatı olan lokale daha önce beş kez para cezası kesti.

BÜMED yönetimi mezunlara kampüse araçla girişlerin sınırlandırıldığı ve üniversite içindeki tesiste içki satışının rektörlük tarafından yasaklandığını bildiren bir mail yolladı.

Ruhsata rağmen yasak getirildi 

Mezunlar lokali sınırları dahilinde alkollü içki satılması, tesiste içki ruhsatı olmasına rağmen, üniversite yönetimi tarafından okul sınırları içerisinde alkol satılamayacağı gerekçesiyle yasaklandı.

BÜMED tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu konuda hukuki girişimlerimiz olacaktır. Alkollü içki satışının, gerekli hukuki girişimler sonuçlanmadan, faaliyetlerimizi engellememesi için Lokal’de hizmet veren Niche Cafe’de alkol satışının durdurulması için kendilerine gereken uyarı yapılmıştır.

Otopark ve sosyal tesislerle ilgili kararlar işletmecilerimizi ve BÜMED’in gelirlerini olumsuz etkileyecektir. BÜMED’in mezunlara yönelik faaliyetleri ile Üniversitemizin ihtiyacı olan öğrencilere burs, akademisyenlere lojman yardımı gibi Üniversitemizin değerini ve mevcudiyetini korumaya yönelik etkinliklerini devam ettirebilmesi için sizlerin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır.

Açıklamada, Naci İnci yönetimi yeniden istifaya çağrıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER