A3 Haber

3 yaşındaki Müslüme’nin ölümü: Bilirkişi “istismar ve cinayet” dedi

3 yaşındaki Müslüme’nin ölümü: Bilirkişi “istismar ve cinayet” dedi

3 yaşındaki Müslüme’nin ölümü: Bilirkişi “istismar ve cinayet” dedi
Ağustos 07
13:38 2022

Mersin’de geçen yıl kaybolduktan dokuz gün sonra cansız bedeni bulunan üç yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Osman Sert’in hazırladığı rapora göre Müslüme cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürüldü.

Gülnar’da, 10 Kasım 2021’de ailesinin kırsal alanda çadır kurduğu sırada kaybolan Müslüme’nin cansız bedeni, 9 gün sonra olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta çalılıkların arasında bulunmuştu. Yapılan incelemede Müslüme’nin boyun kısmında 70 yaşındaki dede Hasan Yağal’ın DNA’sı bulunmuş, Müslüme’nin 14 yaşındaki ablasının babasının da Hasan Yağal olduğu ortaya çıkmıştı. Önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan aile üyeleri, cinayet ve istismar suçlamaları reddederken şüpheli Hasan Yağal, “Her gördüğümde Müslüme’yi yüzünden öperim. Boynundan DNA çıkması normal. Bundan cinsel bir eylem olduğu çıkmaz” demişti.

Ancak BirGün’den Dilara Şimşek’in haberine göre bilirkişi raporu aksini söylüyor. Raporda yer alan ifadeler şöyle:

  • “Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir öpme olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli cinsel istismar eylemine maruz kalıp öldürüldüğü kanaatine ulaşıldığı…”

Tek başına gidemez

Öte yandan raporda Müslüme’nin cansız bedeninin ailenin yaşadığı bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının “hayatın olağan akışına aykırı” olduğu vurgulandı.

Raporda “2 buçuk yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cesedin bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın cinayet olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…” ifadeleri yer aldı.

Yargılama sürüyor

Müslüme’nin ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması önceki gün Silifke 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dede Hasan Yağal tutuklu olarak yargılanırken anne Selvi, babaanne Ayşe Yağal ile ağabey O.Y. tutuksuz yargılanıyor.

Anne Selvi Yağal, duruşmada Müslüme’nin ölümüyle ilgili kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, DNA raporunu hatırlatarak Hasan Yağal’a Müslüme’nin ablası diğer torunu A.Y.’nin kendi çocuğu olup olmadığı konusunda soru sordu. Yağal ifadesinde, “Raporu bilemem. Belki akrabalıktandır” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Adli Tıp Uzmanı Halis Dokgöz ise “DNA raporları yalan söylemez” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER