A3 Haber

İYİ Partili Kavuncu’dan “Mansur Yavaş” açıklaması: Sahada gördüğümü söyledim

İYİ Partili Kavuncu’dan “Mansur Yavaş” açıklaması: Sahada gördüğümü söyledim

İYİ Partili Kavuncu’dan “Mansur Yavaş” açıklaması: Sahada gördüğümü söyledim
Ağustos 24
09:00 2022

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin “Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Yavaş” ve “Meral Akşener’in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz” çıkışıyla dikkat çekmesinin ardından konuştu. “Sahadaki tespitini” söylediğini belirten Kavuncu, “Sahada Mansur Yavaş’ta bir ağırlık var. Özellikle Cumhur İttifakı’ndan kopmuş, vazgeçmiş seçmenin tercihleri noktasında onun lehine bir ağırlık görüyoruz” dedi.

Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, adayın kim olacağına altılı masanın karar vereceğini, söz konusu duruşun Saadet Partisi’ndeki son toplantıdan çıkan protokolde yer verilen “ortak aday” vurgusuyla da pekiştirildiğini kaydeden Kavuncu, “Aday kim olursa olsun, 31 Mart İstanbul seçimlerinde nasıl çalıştıysak, adı geçen bütün adaylarla ilgili de canla başla çalışacağız” diye konuştu.

Kavuncu, sözlerinin “İYİ Parti Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemiyor” şeklinde yorumlanmasına da tepki göstererek “Hiç alakası yok. Asıl o siyasi nezaketsizliktir. Biz kimin aday olacağı noktasında bir fikir beyan etmeyiz, etmemeliyiz, etmeyeceğiz de. Sahada gördüğümüzü genel merkezlerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Kararı verecek olan altılı masadır, oradan çıkacak aday için de biz daha önce nasıl yaptıysak canla başla çalışacağız” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için “Sahada en çok duyduğumuz isim” demesiyle “nezaketsizlik yaptığını” söyledi.

CHP’li Gürsel Tekin’den Buğra Kavuncu’ya tepki: Nezaketsizlik

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde Kavuncu’nun ”Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” şeklindeki sözlerinin yankıları hakkında yazdı. Öztürk’ün aktardığına göre CHP’li Tekin şunları kaydetti: “Bir siyasi partinin il başkanı, bir başka siyasi partiden kimin aday olacağını tarif ediyorsa bu çok büyük nezaketsizliktir. Ben, ‘Meral Hanıma başbakanlık yakışmaz, aslında Koray Aydın’a yakışır’ diyebilir miyim? Çıkar, Cumhurbaşkanı adayı olarak liderini tarif edebilir. Buna bir şey diyemem. Ama CHP kimliğini taşıyan birisini tarif etmeye hakkı yok. Onu ancak CHP Genel Başkanı tarif edebilir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER