A3 Haber

İzmir’de şiddetli sağanak: Ege Üniversitesi Hastanesi’ni su bastı

İzmir’de şiddetli sağanak: Ege Üniversitesi Hastanesi’ni su bastı

İzmir’de şiddetli sağanak: Ege Üniversitesi Hastanesi’ni su bastı
Ağustos 24
18:50 2022

İzmir’de, kuvvetli yağış uyarısının ardından sağanak etkili oldu. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Ege Üniversitesi Hastanesi’nin polikliniklerinin olduğu binada da su baskını yaşandı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), 11 il için kuvvetli yağış uyarısının ardından İzmir’de saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak, hayatını olumsuz etkiledi.

Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip, bir süre sağanağın dinmesini bekledi. Bu nedenle trafikte aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti.

“Suyun çekilmesini bekliyoruz”

İzmir’de etkili olan sağanakta sularıyla dolan cadde ve sokaklardaki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kavşaktan geçmek için biriken suyun çekilmesini bekleyen sürücülerden Mutlu Çağlar, “Suyun çekilmesini bekliyoruz. Aracım da su alacak. Aracımı ve kendimi tehlikeye atmamak için beklemekten başka çarem yok. Yolda kalan arabalar da oldu. Burada herhangi bir çalışma yapıldığını görmedim” dedi.

Ali Sezer Tüfekçi ise “Burada böyle bir şey ilk kez oluyor. Altyapıda sorun var. Düzelttiklerini söylediler ama demek ki düzeltilmemiş” ifadelerini kullandı.

Üniversite hastanesini su bastı

Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Hastanesi’nin polikliniklerinin olduğu binada da su baskını yaşandı. Hastanenin ilk katındaki tüm servislerin faaliyetleri dururken, personel suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Suların bastığı ilk katta bulunan sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ıslanmamak için ayaklarına poşet geçirip binadan çıktı.

“Ayaklarımı poşet geçirdim”

Hastanede kızı tedavi gören Emine Uslu, “Bir anda yağmur şiddetli şekilde gök gürültüsüyle birlikte bastırmaya başladı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hastam vardı, hastanede kızım yatıyordu ama yukarıdaki katlarda olduğu için onun açısından sorun olmadı. Bir anda yağmur çamur bastırdı ve poliklinikler su doldu. Mağdur kaldık çıkamadık, mecbur ayaklarıma poşet geçirdim” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER