A3 Haber

AKP’li Aydın: “CHP iktidarında bizi tekrar koyun gibi dizip, andımızı okuturlar”

AKP’li Aydın: “CHP iktidarında bizi tekrar koyun gibi dizip, andımızı okuturlar”

AKP’li Aydın: “CHP iktidarında bizi tekrar koyun gibi dizip, andımızı okuturlar”
Eylül 02
16:24 2022

AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerfi Aydın, “Altılı masa HDP ile oturmaya tenezzül etmiyor. CHP iktidarında Kürtler Kürdüm diyemez. Kürtçe yasaklanır. CHP iktidarında bizi tekrar okul bahçesinde koyun gibi dizip, ‘Vallahi ben Türküm’ dedirtirler” dedi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, dün partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Aydın, hafta içerisinde HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın AKP’lilere yönelik “İktidarımızda sizleri yargılayacağız” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Rudaw’ın aktardığına göre Mehmet Şerif Aydın, “Meral Danış Beştaş’a tavsiyemiz, Kürtlerin en büyük düşmanı ve bu topraklardaki tüm kötülüklerin anası olan CHP ile iktidar ortaklığı üzerinden AK Partilileri yargılayabilme hayalini bir kenara bırakıp, aynı masada oturulmaya tenezzül bile edilememenin hesabını Kürtlere vermesidir. HDP’nin tek amacı Kürtleri ve Kürt oylarını altılı masaya meze etmektir. Bu CHP-HDP birlikteliğinden de Meral Danış Beştaş’a ve arkadaşlarına iktidar değil, sadece tarihe geçecek bir kara leke miras olarak kalacaktır” şeklinde konuştu.

Andımızı hedef aldı

Aydın ayrıca, “CHP iktidara geldiği zaman bırakmaz, bir Kürt Kürdüm diyebilsin, şarkımız dinlenebilsin. Onların Kürtlere olan düşünceleri değişmedi. CHP geldiği zaman, bizim yapacağımız ilk şey tekrardan okullarımızda sabahları koyun gibi dizilmek olacak. Öncelikle şunu yapmak gerekiyordu, ‘Vallahi billahi ben Türküm demek gerekiyor, yoksa okula almazlardı, vallahi biz bunları yaşadık” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER