A3 Haber

Bakan Bilgin’den yeni EYT açıklaması: Tamamladık diyebilirim

Bakan Bilgin’den yeni EYT açıklaması: Tamamladık diyebilirim

Bakan Bilgin’den yeni EYT açıklaması: Tamamladık diyebilirim
Eylül 27
11:37 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, halk arasında EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda yeni bir açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili çalışmayı tamamladıklarını belirterek, “Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bilgin, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında sarayda gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, “Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu” dedi.

Bilgin, ayrıca bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayarak, “Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz” diye konuştu.

EYT konusundaki bir soru üzerine de Bilgin, “Çalışmamız son aşamasında, tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz” dedi.

Bilgin, bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını belirtti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER