A3 Haber

Kremlin: Ukrayna’da referandum yapılan dört bölge törenle Rusya’ya bağlanacak

Kremlin: Ukrayna’da referandum yapılan dört bölge törenle Rusya’ya bağlanacak

Kremlin: Ukrayna’da referandum yapılan dört bölge törenle Rusya’ya bağlanacak
Eylül 29
14:47 2022

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da referandum düzenlenen bölgelerin Rusya’ya katılmasına yönelik yarın bir tören düzenleneceğini belirterek, “30 Eylül’de yeni bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni olacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kapsamlı bir konuşma yapacak” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da referandum düzenlenen bölgelerin Rusya’ya katılmasına yönelik yarın bir tören düzenleneceğini bildirdi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya’ya katılma sürecine ilişkin konuştu.

Söz konusu bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin yarın bir tören düzenleneceğini anlatan Peskov, “30 Eylül’de yeni bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni olacak. Saat 15:00’te (TSİ 15:00) düzenlenecek. Putin kapsamlı bir konuşma yapacak” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül’de referandum düzenlenmişti.

Bölgelerdeki seçim komisyonlarının kesin olmayan verilerine göre, referandumlardan “Rusya’ya bağlanma” kararı çıkmıştı.

Çok sayıda ülke referandumları tanımadığını açıklarken, ABD ve AB, “sahte” referandumlar nedeniyle Rusya’ya ilave yaptırımlar uygulayacaklarını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER