A3 Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Onur Şener cinayetine ilişkin açıklama
Ekim 03
22:24 2022

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, istekte bulunulan şarkıyı söylemediği gerekçesiyle öldürülen müzisyen Onur Şener’in ölümüne ilişkin, “En kısa zamanda en ağır şekilde cezalandırılırlar ve layığını bulurlar diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara’da istekte bulunulan şarkıyı söylemediği gerekçesiyle saldırıya uğramasının ardından hayatını kaybeden müzisyen Onur Şener’in ölümüne ilişkin sürecin takipçisi olacaklarını belirterek “İnşallah örnek olacak bir cezayla bundan sonraki olası olayların önüne geçilmiş olur” dedi.

Ersoy, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamındaki sergilerin açılışı için bulunduğu Resim ve Heykel Müzesi’nde, müzisyen Onur Şener’in, istek parçasını söylemediği gerekçesiyle öldürülmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bakanlık olarak takip edeceğiz”

Ersoy, bir gazetecinin “Bakanlık olarak takipçisi olacak mısınız? Size ulaşan yeni bilgiler var mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Biz Bakanlık olarak takip edeceğiz. Süreç zaten hızlı ilerliyor, bundan sonraki hukuki bir süreç. Savcılık ve mahkeme aşamaları devam edecektir. Bizim en büyük isteğimiz suçlu bulunan kişilerin hak ettiği cezayı almasıdır. İnşallah örnek olacak bir cezayla da bundan sonraki olası olayların önüne geçilmiş olur diye düşünüyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER