A3 Haber

Kulis: CHP’nin türban hamlesine karşı Erdoğan bugün ne açıklayacak?

Kulis: CHP’nin türban hamlesine karşı Erdoğan bugün ne açıklayacak?

Kulis: CHP’nin türban hamlesine karşı Erdoğan bugün ne açıklayacak?
Ekim 05
08:19 2022

CHP’nin, türbana yasal güvence getirilmesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmasının ardından, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bugün yapacağı grup toplantısında hak ve özgürlüklerle ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü açıklayacağı bildirildi.

T24’ün haberine göre, kaynaklar, anayasa paketinin yanı sıra bu başlıklarla ilgili yasa çalışmalarının da sürdürüldüğünü, bunlarla ilgili açıklama yapacak Erdoğan’ın, diğer partilerden de destek isteyeceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, türbanla ilgili açıklamalarının hemen ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz” demişti.

Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında, hak ve özgürlüklerle ilgili olarak bir anayasa paketi çalışmasının sürdüğünü söyleyeceği belirtildi. Kaynaklar, pakette Alevi ve Kürtler’le ilgili düzenlemelerin de yer alacağını, türban konusunda ise ayrıca bir düzenlemeye gerek olmadığı için bu konuda sadece temel hak ve özgürlük alanlarını güçlendirici adımlara yer verileceğini ifade etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER