A3 Haber

Zonguldak’ta maden ocağında patlama: Dört yaralı

Zonguldak’ta maden ocağında patlama: Dört yaralı

Zonguldak’ta maden ocağında patlama: Dört yaralı
Kasım 06
10:09 2022

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre dört madenci yaralandı. Tedavilerinin ardından iki madenci taburcu edildi.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde ilçede faaliyet gösteren özel bir şirkete ait olduğu belirtilen maden ocağında patlama meydana geldi.

Henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada dört işçi yaralandı. Yaralanan dört maden işçisi Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Daha sonra yaralı iki işçi Ankara’ya sevk edildi.

Haberi alan madencilerin yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi.

İnceleme başlatıldı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi’nde bulunan maden ocağında meydana gelen patlamada, Ersoy Mankır, Ramazan Kamilçelebi, İlyas Kabuk ve Ali Gezer yaralandı. İşçilerin vücutlarında yanıklar oluştuğu belirtilirken, İlyas Kabuk ve Ali Gezer Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri maden ocağındaki patlamanın sebebiyle ilgili inceleme başlattı.

Kazanın yaşandığı maden ocağına tedbir amaçlı AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler patlamanın nedeninin belirlenmesi için gün içinde ölçüm yaparak ocağa tekrar girmeyi deneyecek.

Şirket ve ocak yetkilileri ifadeye çağırıldı

Patlamanın meydana geldiği maden ocağında, ocak ve şirket yetkililerinin ise ifadesine başvuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında yetkililerin sabaha karşı ifadeye çağrıldıkları öğrenilirken, soruşturma devam ediyor.

İki madenci taburcu edildi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan dört işçiden Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Ramazan Kamilçelebi ve Ersoy Mankır taburcu edildi.

Ankara’ya sevk edilen İlyas Kabuk ve Ali Gezer’in ise tedavilerinin devam ettiği, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER