A3 Haber

Bakanlık harekete geçti: İçki satışı yasağı genişliyor

Bakanlık harekete geçti: İçki satışı yasağı genişliyor

Bakanlık harekete geçti: İçki satışı yasağı genişliyor
Kasım 08
09:04 2022

İçki ve sigara satışına yeni düzenleme geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik taslağına göre kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilen yerlerde içki ve tütün ürünü satılamamasıyla ilgili düzenleme genişletilecek.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti, sağlık hizmetş ve bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri de yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve bu yerlerde de içki ve tütün ürünleri satılamayacak.

İçki satış ve sunumuna yasaklar geliyor

Benzer şekilde, içki satışı ve sunumunda da yasak kapsamı genişletilecek. Buna göre üniversite yerleşkelerinde, öğrenci yurtlarının yanı sıra yurtların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşke sınırları içinde, sağlık hizmeti verilen yerlerin açık alanları ile yapıların eklentileri ve bahçelerinde, tüm yerleşke sınırları içinde herhangi bir şekilde içki satılamayacak ya da sunulamayacak.

Spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları ile kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında da içki satışı ya da sunumu olmayacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER