A3 Haber

Cem Yılmaz’a Erşan Kuneri dizisi için dava açıldı: “İçki ve sigarayı özendiriyor” iddiası

Cem Yılmaz’a Erşan Kuneri dizisi için dava açıldı: “İçki ve sigarayı özendiriyor” iddiası

Cem Yılmaz’a Erşan Kuneri dizisi için dava açıldı: “İçki ve sigarayı özendiriyor” iddiası
Kasım 21
10:44 2022

Cem Yılmaz’a “Erşan Kuneri” dizisinde içki ve sigarayı özendirdiği gerekçesiyle dava açıldı.

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği, Cem Yılmaz’ın Netflix’te yayınlanan “Erşan Kuneri” adlı dizisi hakkında içki ve sigarayı özendirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu dilekçesinde, “Şüphelinin, içerik platformunda yayımlanan Erşan Kuneri adlı dizisinde hemen hemen her sahnesinde alkol ve sigarayı özendirici eylemlerde bulunduğu açık olup, sigara ve alkol kartellerinden gizli anlaşmalarla menfaat temin ettiği düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dernek adına açıklama yapan Sarıay Dernek Başkanı Dr. Şahan Can Şahan, “Dünya nüfusu sıralamasında 18. sırada olduğumuz halde, sigara içenlerin sayısına baktığımızda 8. sıradayız. Bu kesinlikle uygun bir durum değil ve azaltılmalı. Yüzde 30’a yakın sigara içme oranı var. Sigara reklamı yasak ama gizli reklam dediğimiz bir uygulama var. Bu konuda da özellikle ünlüleri kullanıyorlar. Toplum buna göz yummamalı. Biz bu anlamda çocuklarımız, gençlerimiz için hak arayışındayız. Dava açtık Cem Yılmaz’a. Daha önce kurucu başkanımız rahmetli Orhan Kural hocamızla birlikte açtığımız davalarda marka belli değil, haksız rekabete girmez gibi tamamen alakasız cevaplar verildi. Bu defa böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Bir özendirme var. En önemli başlama nedenlerinden birisi özentidir. Bir insanın bir konuda bu kadar ısrarla tüm filmlere hoş gösterecek şekilde sigara sahnelerini koyması doğru değildir. Bu ancak bir maddi menfaat temin etmekle olur” dedi.

DHA’nın aktardığı habere göre, davaya Bakan Avukat Ekrem Çatalkaya da, filmlerde gizli karteller aracılığı ile haksız menfaat temin edildiğini düşündüklerini belirtti. Çatalkaya ayrıca dernek İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı İhbarlar Ve Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü’ne dilekçe vererek Cem Yılmaz hakkında araştırma yapılmasını ve usulsüzlük olduğu tespit edilirse savcılığa ihbar edilmesini istedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER