A3 Haber

İzmir Valiliği’nden olaylı derbiye ilişkin açıklama: İşaret fişeğini özel ambulans şoförleri stat tuvaletine bırakmış

İzmir Valiliği’nden olaylı derbiye ilişkin açıklama: İşaret fişeğini özel ambulans şoförleri stat tuvaletine bırakmış

İzmir Valiliği’nden olaylı derbiye ilişkin açıklama: İşaret fişeğini özel ambulans şoförleri stat tuvaletine bırakmış
Kasım 28
10:16 2022

Bir taraftar ve futbolcunun yaralandığı Göztepe-Altay maçıyla ilgili gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Valilik, yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçının olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından Gürsel Aksel Stadı’na giderek bilgi aldı.

Eski Göztepe Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil ile Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar’la açıklama yapan Köşger, müsabakanın 19. dakikasında siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu bölümden, ev sahibi takım seyircilerinin olduğu bölüme doğru işaret fişeği olarak değerlendirdikleri bir cismin fırlatıldığını söyledi.

Bu olay nedeniyle bir Göztepe taraftarının yaralandığını kaydeden Vali Köşger, şöyle konuştu:

  • Bu olaya sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken bir Göztepe taraftarının stadyuma atlaması ve daha sonrasında da korner direğini alarak Altay kalecisinin başına vurması şeklinde bir üzücü hadise yaşandı. Biz İzmir’in bu iki güzide ve tarihi takımının arasındaki bu İzmir derbisinin aslında İzmir’in geldiği düzeye, Türk sporunun geldiği düzeye uygun bir şekilde seyircili olarak, deplasman taraftarının da katılımıyla olmasının uygun olacağını değerlendirmiştik. Bu kararı alıyorken de kulüplerle ve ilgili herkesle istişare ederek bu kararı almıştık.

Köşger, Türk sporunun geldiği noktaya yakışmayan bir hadise yaşandığını belirterek, “Ancak bu hadisenin münferit olduğunu değerlendiriyoruz.” dedi.

Üzgün olduklarını söyleyen Köşger, şöyle devam etti:

  • Her iki olaya da karışmış olan kişiler emniyetimizce gözetim altına alındı. Şu anda 13 kişi gözetim altında bulunmakta. Hastanelerdeki durumla ilgili de kısaca bilgi vermemiz gerekirse Altay’ın kalecisinde herhangi bir sıkıntı yok, hayati risk yok. Sabaha kadar tedbiren müşahede altında tutulacak. Diğer Göztepe taraftarı olan ve işaret fişeğiyle yaralandığını değerlendirdiğimiz vatandaşımızın da tedavisi devam ediyor. Bir yaralanma söz konusu olduğu için de estetik birtakım dikişlerin atılması gereken durumlar var, yüzünde yaralanma olduğu için birtakım sıkıntılar var. Tedavi süreci devam ediyor.

Gözaltı sayısı 21’e ulaştı

İlerleyen saatlerde İzmir Valiliği, gözaltına alınan kişi sayısının 21’e yükseldiğini duyurdu. Valilik’ten yapılan açıklamada, Altay tribününden atılan ve Mehmet Çakır isimli Göztepe taraftarının yüzünden yaralanmasına neden olan fişekle ilgili şu ifadelere yer verildi:

  • Çakır tedavi altına alınmıştır. Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34’te iki sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D, E.Y. ve K.E’nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.​​​​​​​

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER