A3 Haber

Oyuncu ve yazar Pakize Suda yaşamını yitirdi

Oyuncu ve yazar Pakize Suda yaşamını yitirdi

Oyuncu ve yazar Pakize Suda yaşamını yitirdi
Aralık 21
17:24 2022

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden oyuncu ve yazar Pakize Suda 70 yaşında yaşamını yitirdi. Geçen perşembe beynine pıhtı atan Suda’nın, tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi’nde öldüğü öğrenildi.

Pakize Suda geçtiğimiz yıl ‘akıl zayıflığı’ nedeniyle tedavi görmeye başlamış, opera sanatçısı ablası Ayşe Suda tarafından açılan vesayet davası sonucu yeğeni Dilara Elagözlü teyzesi Suda’ya vasi olarak atanmıştı.

Dilara Elagözlü, teyzesinin sağlık durumunu katıldığı programda şu sözlerle anlatmıştı:

  • Teyzemin rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Kendinde olduğu süre içinde ‘siz kendinize bakın’ dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeylerde bu hastalığı tetikledi.
  • Tiroid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda “her şeyi unutarak ölmek istiyorum” dedi.
  • 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Sinirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti. Birkaç senedir sözlerine itibar edilemeyecek bir hale geldi.
  • Üç sene önce etrafından bize şikayet geldi, evine gittim. Evi çok dağınıktı. Toparlamak istedim ama izin vermedi. Doktorları çağırmak istedik ama kabul etmedi.
  • Genlerde olabilir, çok genç yaşlarda trafik kazası geçirdi belki onla alakalı olabilir, tiroidler çalışmıyor belki o yapabilir…
  • Bizi hiç tanımıyor. Annemin 70 yıllık kardeşi olduğunu bilmiyor. Tv’de birlikte iş yaptığı arkadaşlarının hiçbirini tanımıyor. Çok bellediği şeyleri ara ara hatırlıyor ama içeriğini hatırlamıyor. Zamanında ‘iyi şeyler yaptım’ diyor ama içerik yok. Düzenli besleniyor, dört aydır bende ama kilo alamıyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER