A3 Haber

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Aralık 23
15:03 2022

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı düzenlendi.

AFP haber ajansı şehir merkezinde silahlı saldırı olduğunu duyurdu. Saldırıda iki kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırganın yakalandığı belirtildi.

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı düzenlendi. AFP haber ajansı şehir merkezinde silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre silahlı saldırgan yakalandı. Polis, gözaltına alınan saldırı şüphelisinin 60’lı yaşlarda olduğunu bildirdi

Reuters’ın aktardığı habere göre, Fransa’nın başkenti Paris’in Rue d’Enghien bölgesinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Fransız BFM TV’nin aktardığına göre ise, silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybederken, birden fazla yaralı olduğu belirtildi.

Le Parisien gazetesi, saldırının Ahmet Kaya Kültür Merkezi çevresinde gerçekleştiğini aktardı. Le Parisien’in polis kaynaklarına dayandırdığına göre, saldırganın 69 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

RTL radyosunun aktardığına göre olay yerindeki tanıklardan biri, sokakta 7 ila 8 el ateş edildiğini ifade etti.

Polis geniş güvenlik önlemleri aldı, bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.

Operasyonun devam ettiği bildirildi.

Macron’dan açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Macron, “Fransa Kürtleri Paris’in ortasında hain bir saldırının hedefi oldu. Kalbimiz kurbanlar ile aileleri ve yakınları için yaşam mücadelesi verenlerle.” ifadesini kullandı.

Macron ayrıca, saldırgana müdahale eden Fransız polisini tebrik etti.

Demirtaş’tan açıklama

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Paris saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Paylaşımını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u etiketleyen Demirtaş, “Paris Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yapılan saldırıyı kınıyorum. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı, yaralılara şifa diliyorum. Saldırının tüm yönlerinin ortaya çıkarılması Fransa makamlarının sorumluluğundadır. Takipçisi olacağız” dedi.

Demirtaş, aynı açıklamayı Fransızca olarak da paylaştı.

HDP: Saldırının azmettiricilerini tahmin edebiliyoruz

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen saldırıda 3 kişinin ölmesiyle ilgili HDP’nin Resmi Avrupa Temsilciliği de Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Paylaşımda “Fransız BFMTV’nin son haberine göre, Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen saldırıda iki kişi öldü. Birkaç kişi yaralandı. Bu ölümcül saldırının azmettiricilerinin kim olduğunu tahmin edebiliyoruz. Avrupa’daki Kürt halkıyla acilen dayanışma çağrısı yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER