A3 Haber

İstiklal Caddesi bombacısı itiraf etti: Benim gibi Suriyeli bir kız daha var, eylemde kullanılabilir

İstiklal Caddesi bombacısı itiraf etti: Benim gibi Suriyeli bir kız daha var, eylemde kullanılabilir

İstiklal Caddesi bombacısı itiraf etti: Benim gibi Suriyeli bir kız daha var, eylemde kullanılabilir
Aralık 27
10:14 2022

13 Kasım’da gerçekleştirilen Taksim patlamasının faili Ahlam Albashır’ın son ifadesi ortaya çıktı. Albashır, ifadesinde kendisi gibi bir Suriyeli kızın daha olduğunu söyleyerek, “Suriye’den gönderilen bu kızın da benim gibi böyle bir eylemde kullanılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un en işlek caddesi İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım saat 16.20’de gerçekleştirilen patlamada altı vatandaş hayatını kaybetmişti. Patlamanın sonucunda ise 81 kişi yaralanırken bombayı bırakan kişinin ise Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu anlaşıldı. Albashır’ın Türkiye’ye Afrin üzerinden girdiği kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak gazeteci İsmail Saymaz’dan çarpıcı bir yazı geldi. Saymaz’ın yazısında, bombalı saldırının faili Ahlam Albashir’in ifadesinde, “Benim gibi Suriye’den gönderilen bir kız daha var. Onun da böyle bir eylemde kullanılacağını düşünüyorum” belirtildi.

Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Bombayı caddeye bırakan Ahlam Albashir adlı Suriyeli kadının İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde alınan 13 sayfalık ifadesi, ‘Bir kadın bombacı daha mı var?’ sorusunu akla getiriyor.

Albashir, ifadenin son paragrafında, Suriye’den birlikte geldiği sözde eşi Bilal Hassan kod adlı teröristin 16-17 yaşlarındaki Suriyeli bir kıza yer temin ettiğini iddia ediyor. Albahsir, Suriyeli kızın ‘önemli malzemelerle’ geldiğini ifade ederek, yanında patlayıcı bulunduğunu kaydediyor.

Albashir’in ifadesi şu şekilde:

“Bilal yaklaşık bir ay kadar önce Suriye’den 16-17 yaşlarında bir kızın yanında önemli malzemelerle Türkiye’ye geldiğini, bu kıza kalabilecek yer ayarlaması gerektiğini, karşılığında da çok miktarda para alacağını söyleyerek, kalmış olduğumuz atölyeden ayrılıp bir gün sonra (geri) geldi. Kıza kalacak yer ayarladığını, karşılığında 400 ABD doları aldığını söyledi. Suriye’den gönderilen bu kızın da benim gibi böyle bir eylemde kullanılacağını düşünüyorum. Bilal’in Esenyurt ve Esenler’de çok sayıda tanıdığı olduğunu biliyorum.”

Bu arada, Albashir’in ‘Semra Salih’ adıyla bir Facebook hesabı açtığı ve üzerinde bir cep telefonunun çıktığı belirlendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER