A3 Haber

AKP’den “Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş” açıklaması: Emniyet işinin başında…

AKP’den “Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş” açıklaması: Emniyet işinin başında…

AKP’den “Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş” açıklaması: Emniyet işinin başında…
Ocak 02
19:12 2023

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in geçtiğimiz günlerde öldürülmesi konusunda Çelik, “Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır” açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında yaptığı açıklamada Çelik, “Karşı karşıya kaldığımız en büyük problemlerden bir tanesi dış politikada; Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo. Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine sıkı sıkı bağlı bir şekilde sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini her seferinde vurguluyoruz. Önümüzdeki büyük bir soğuk savaşın belirmeye başladığını söyleyebiliriz” dedi.

Türkiye, Suriye ve Rusya savunma bakanlarının Rusya’da bir araya gelmesi konusunda Çelik, “Suriye’de iç savaş başlamadan evvel Türkiye Suriye halkının faydasına olacak şekilde Suriye’nin açılması, dünya ile entegre olması için çok kuvvetli bir tavır ortaya koydu. Biz bunları yaparken dünyanın önemli devletleri Suriye’ye ‘haydut devlet’ muamalesi yapıyor ama biz Suriye halkının faydasına olacak şekilde bunu sürdürdük. Ama daha sonra ortaya çıkan katliamlar bu ilişkilerin kopmasına neden oldu. Türkiye en başından beri Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur” diye konuştu.

Erken seçim açıklaması

“Erken seçim” sorusuna, “Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım” yanıtını veren Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu seçim takvimiyle ilgili gündem, seçimin 18 Haziran’da yapılması yönünde irademiz var. Çıkabilecek bazı sıkıntılar, vatandaşlarımızın yurt dışında seyahat dönemi olması, çeşitli şekillerde ülkemizde hareketliliğin yaşandığı dönem olması sebebiyle değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde tarih değerlendirmesi olmayacak. Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım. Kişiler çeşitli ortamlarda son aldıkları pozisyona göre geçmişi yeniden yapılandırabiliyorlar. Ben geçmişte şöyle yapmıştım, yeterince destek verilmedi gibisinden.”

Sinan Ateş açıklaması

Ömer Çelik, eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş’in öldürülmesi hakkında ise şöyle konuştu: “Ailesine başsağlığı diliyoruz. Yapılan yorumlara itibar edilmemeli. Bu tutum ahlaki değildir. Emniyet güçleri, Türkiye adliyesi bu konunun tüm boyutlarını açığa çıkaracaktır. Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER