A3 Haber

Brezilya’da Devlet Başkanı Lula yemin ederek göreve başladı

Brezilya’da Devlet Başkanı Lula yemin ederek göreve başladı

Brezilya’da Devlet Başkanı Lula yemin ederek göreve başladı
Ocak 02
09:24 2023

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, yemin ederek göreve başladı.2003-2010 arasında ülkeyi yöneten siyasetçi, Ekim ayında rakibi Jair Bolsonaro’yu yenerek seçilmişti.

Lula ilk konuşmasında “enkaza dönen ülkeyi yeniden inşa edeceğini” söyledi.Devir teslim töreninde yer almak istemeyen Bolsonaro, Cuma günü ABD’ye uçmuştu.Lula’nın yemin törenine çok sayıda destekçisi kaldı.

60’dan fazla sanatçı da törende kurulan iki ayrı sahnede performanslarını sergiledi.Törende bir katılımcı “Aşk nefreti yendi” pankartı açtı.

BBC’ye konuşan bir diğer Lula destekçisiyse ülkenin değişime ihtiyacı olduğunu söyledi. Lula ve Başkan Yardımcısı Geraldo Alckmin kentte üstü açık bir arabayla tur attı.

İkili son günlerde Kabine’de yer alacak bakanlara ve devletin sahip olduğu şirketleri yönetecek destekçilerine karar vermek için çalışıyordu. Ülkenin en bilinen iklim aktivistlerinden biri olan Marina Silva, iklim ve çevreden sorumlu bakanlığın başına tekrar getirildi.

Lula konuşmasında, trafik ışıklarında bekleyen dilencilerden bahsederken duygulandı.
Pandemiden yoğun bir şekilde etkilenen ve son derece kutuplaşmış halka seslenirken, birlik ve yeniden inşa mesajları verdi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER