A3 Haber

Bahçeli erken seçime yeşil ışık yaktı: İki yolu var, biz iki seçeneğe de varız

Bahçeli erken seçime yeşil ışık yaktı: İki yolu var, biz iki seçeneğe de varız

Bahçeli erken seçime yeşil ışık yaktı: İki yolu var, biz iki seçeneğe de varız
Ocak 03
11:30 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun adaylık konusunda sessiz kalmasından dolayı korkusunun esiri olduğunu söyledi. Sinan Ateş suikastine ilişkin bugüne kadar açıklama yapmayan Bahçeli’nin bugün de sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Bahçeli, seçimlerin erkene alınması için anayasada iki yolun bulunduğunu belirterek ”Zamanında da olsa erkene de alınsa hazırız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde anayasaya göre üçüncü kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışma sürüyor. Bu tartışmaları aşmak için iktidarın 18 Haziran 2023’te düzenlenecek genel seçimleri öne çekebileceği öne sürülüyor.

Erken seçime yeşil ışık yaktı: Biz iki seçeneğe de varız

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, seçimlerle ilgili “Zamanında da olsa, erkene de alınsa hazırız” diyerek muhalefeti adayını açıklamaya çağırdı.

Bahçeli şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri ister zamanında ister erkene alınsın biz iki seçeneğe hazırız. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da cumhurbaşkanımızın Türkiye’yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir.”

Bahçeli, eski Ülkü Ocakları BaşkanıSinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin sessizliğini korudu, hiçbir açıklama yapmadı. Bahçeli, grup çıkışı her zamankinin aksine soru da kabul etmedi.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER