A3 Haber

Otelin tavanı çöktü: Yaralılar var

Otelin tavanı çöktü: Yaralılar var

Otelin tavanı çöktü: Yaralılar var
Ocak 07
19:52 2023

KARS’ta, Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan belgeselin gala gösteriminin yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çökme sonucu yaralanan çok sayıda kişi hastaneye kaldırılırken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da otele gelerek incelemede bulundu.

Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yıldönümü ve Sarıkamış Şehitlerini anma töreni kapsamında hazırlanan belgeselin gala gösterimi için ilçedeki bir otelin salonunda hazırlık yapıldı. Gösterinin başlamasına kısa bir süre kala galanın yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çok sayıda davetli çöken asma tavanın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu enkazdan çıkarılan yaralılar, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından bölgeye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, incelemede bulundu.

Öte yandan jandarma ekipleri, salonunda çökme yaşanan otele giriş- çıkışları yasakladı.

Vali’den açıklama

Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış Belgeselinin gala gösteriminin yapılacağı otelin salonunun asma tavanının çökmesine ilişkin açıklama yaptı. Vali Öksüz, “Sarıkamış Belgeselinin gala gösterisinin yapılacağı salonda tavanın çökmesi sonucu bazı yaralılarımız var. Şu anda hayati tehlikesi olan yaralı yok ilk gelen bilgilere göre. Şu anda hastanelerimizde 10 kişi var. Önemli problemi olan yok, tedavileri tedavi devam ediyor” dedi.

Göçük altından kurtarılan kişi konuştu

Öte yandan, hastanede göçük altından hafif yaralı olarak çıktığını söyleyen Mustafa Küpeli, salonda yaklaşık 140 kişi bulunduğunu ifade etti. Küpeli, “Ben de göçük altında kaldım. Nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ayağımdan yaralandım. Ciddi bir sağlık sorunum yok” diye konuştu.

Bakan’dan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kars’ta bir otelin asma tavanının çökmesiyle ilgili yaptığı açıklamada hastanelerde 10 yaralı bulunduğunu bildirdi. Gelişmeleri takip ettiklerini belirten Bakan Kasapoğlu, “İçeride kalan kimse yok. Otelin alçıpan tavanı ile alakalı bir kaza. An itibarıyla hayati tehlikesi olan kimse yok” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER