A3 Haber

Siyasetin eski isimlerinden İmamoğlu’na destek ziyareti: Cindoruk, Okuyan, Tantan, Hikmet Sami Türk…

Siyasetin eski isimlerinden İmamoğlu’na destek ziyareti: Cindoruk, Okuyan, Tantan, Hikmet Sami Türk…

Siyasetin eski isimlerinden İmamoğlu’na destek ziyareti: Cindoruk, Okuyan, Tantan, Hikmet Sami Türk…
Ocak 16
20:58 2023

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hapis ve siyasi yasak cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından “Bu destek beni gururlandırdı. Hepsinin sözü ortak; milletin kararını ancak millet değiştirir” açıklamasında bulundu. İmamoğlu’nu ziyaret eden eski siyasetçiler arasında Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan, Hikmet Sami Türk, Levent Tüzel, Sadettin Tantan, Altan Öymen, Nurettin Sözen, Ufuk Söylemez de bulunuyor.

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretleri sürüyor.

Aralarında eski Meclis başkanları, genel başkanlar, başbakan yardımcısı ve bakanlar ile belediye başkanları, milletvekillerinin de yer aldığı 100’e yakın isim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret edip desteklerini açıkladı.

Destek ziyaretinin ardından sosyal medyadan açıklama yapan İmamoğlu’nun paylaşımı şu şekilde: “Bu destek beni gururlandırdı. Eski TBMM başkanlarımız, siyasi partilerimizin eski genel başkanları ve vekillerimiz, eski bakanlarımız ve belediye başkanlarımız bugün destek ziyaretinde bulundular. Hepsinin sözü ortak; milletin kararını ancak millet değiştirir.”

Karayalçın: Farklı partilerin demokratları olarak birleştik

Ziyaret sırasında konuşan Eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın Önce bugün buradaki birlikteliğimiz tüm Türkiye’ye verilen çok güçlü bir mesaj. Biz farklı partilerin demokratları olarak birleştik. Bence buradan bir çağrı yapalım, Türkiye’nin farklı partilerine mensup demokratlarının da bir araya gelmesini talep edelim. Onlara çağrıda bulunalım, ‘Türkiye’nin demokratları birleşin’ diyelim dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER