A3 Haber

HDP’li Sancar’dan “seçime hazırız” mesajı: Bu kez atı da Üsküdar’ın yolunu da bulamayacaklar

HDP’li Sancar’dan “seçime hazırız” mesajı: Bu kez atı da Üsküdar’ın yolunu da bulamayacaklar

HDP’li Sancar’dan “seçime hazırız” mesajı: Bu kez atı da Üsküdar’ın yolunu da bulamayacaklar
Ocak 24
13:38 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin seçimlere hazır olduğunu söyledi. Sancar “bu seçim kararının açıklanacağı an cumhurbaşkanının görevden affını isteme anına dönüşecektir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar’ın konuşmasının gündeminde seçim yer aldı.

HDP’ye yönelik baskı politikalarını iktidarın seçim kampanyası olarak değerlendiren Sancar, bu seçimin bir rejim seçimi olduğunu söyledi.

Sancar, “Sömürü, baskı inkar, savaş ve talan üzerine kurulu rejim mi; hak, özgürlük, emek, demokrasi, barış ve adalet üzerine kurulu bir gelecek mi istiyoruz? İşte bu seçimlerde oynayacağımız şey budur, bizim yolumuz belli” ifadelerini kullandı.

“Kasaptan alınamayan et, marketlerde süte takılan alarmlar, diğer yanda yandaşlara sermayeye aktarılan büyük kaynaklar, ihaleler, peşkeş çekilen kamu arazileri” ifadeleri kullanan Sancar, iki farklı ülke gerçeğinin olduğunu dile getirdi.

Sancar’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Zorlu olduğu kadar umutların ve heyecanın da giderek yükseldiği bir atmosferde seçim sürecine hazırlanıyoruz. Hayatımızı umudumuzu geleceğimiz ekmeğimizi ve sabrımızı tüketmek isteyen bu iktidar düzeninin, bu rejimi bir an önce gönderecek olmanın hayali bile o kadar güzel ki. Gidişlerinin nasıl muhteşem olacağını anlatmaya bile gerek yok. Milyonlar hak ve özgürlük meşalelerini yakmışlar o güzel günü bekliyorlar. Kutsal bir yürüyüş bu ve başarıyı mutlaka getirecek güçlü bir irade bu.
  • Seçim tarihi aşağı yukarı netleşti. AKP genel başkanı 14 Mayıs olarak açıkladı. Bugüne kadar zamanında olacak diyordu her sözü gibi bundan da caydı. Bizler HDP ittifaklarımız halkımız hangi tarihte yapılırsa yapılsın bu seçime hazırız. Bu seçim kararının açıklanacağı an cumhurbaşkanının görevden affını isteme anına dönüşecektir. 
  • Bu kez iktidara atı alıp Üsküdar’ı geçmesi o kadar kolay olmayacak. Atı da Üsküdar’ın yolunu da bulamayacaklar. Önümüzdeki seçimler bir seçimin ötesinde anlama sahiptir. Bunun iktidar da farkında. Sadece bir parlamenter ve cumhurbaşkanlığı seçimi olmayacak. yaşamak istediğimiz ortak geleceğin belirlenmesi seçimi olacaktır. Bu seçim bir rejimi oylama seçimi olacaktır.
  • Sömürü, baskı inkar, savaş ve talan üzerine kurulu rejim mi; hak, özgürlük, emek, demokrasi, barış ve adalet üzerine kurulu bir gelecek mi istiyoruz? İşte bu seçimlerde oynayacağımız şey budur, bizim yolumuz belli.
  • Bu sürece bizler en büyük demokrasi ittifakıyla, Emek ve Özgürlük İttifakı ile yürüyoruz. Bu ittifakı daha da büyütüp bütün ezilenleri, bütün mazlumları bir araya getirmek istiyoruz. Onların seçiminde halk yok, yoksullar, kadınlar, gençler yok. Bu ülke yok aslında onların seçimlerinde. Sadece bir tek şey var, kendi saltanatlığı. Halkın üzerine karabasan gibi çöktükleri kötülük düzenini sandıktan da çıkartmak istiyorlar. Bu seçimler çok çetin bir mücadeleye sahne olacaktır. Biz her türlü zorluğa hazırız.
  • Onlar korkuyla hazırlanıyorlar, biz cesaretle ve umutla. Onlar kumpaslarla yürüyorlar, biz ortak iradeyle ve en geniş güç birliğiyle. Onlar karanlığı sürdürmek istiyorlar, biz bu ülkeyi aydınlığa taşımak kararlılığıyla yürüyoruz ve bunu başaracağız arkadaşlar, hiç kimsenin şüphesi olmasın mutlaka başaracağız. Bu düzeni de bu rejimi de durduracağız, değiştireceğiz. Bu iktidarı da göndereceğiz.
  • 80 darbecilerin de 90’lardaki bu karanlık senaryoların sahiplerinin de kümelendiği bir iktidar bloku var karşımızda. Ve bu iktidar bloku bu kötülük rejimini kalıcılaştırmak istiyor. Hayır diyoruz, izin vermeyeceğiz. Bu rejimin inşasını hep birlikte durduracağız. Sana da söz Hrant Dink, hayal ettiğin dünyayı, kuracak milyonlar bir araya gelmiştir, senin hayallerini ideallerini yaşatacak irade ve güç vardır, buradadır. Kemal Korkut’ların, Berkin Elvan’ların, Ali İsmail Korkmaz’ların, Roboski’nin, Soma’nın , Çorlu’nun, Amasra’nın, her gün katledilen kadınların faillerinin cezasız kaldığı, işkencenin kurumsallaştığı bir karanlık rejimi ısrarlı ayakta tutmak istiyorlar. Biz de kararlılıkla söylüyoruz, başaramayacaksınız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER