A3 Haber

Biden, Dünya Bankası başkanlığına eski Mastercard CEO’su Banga’yı önerdi

Biden, Dünya Bankası başkanlığına eski Mastercard CEO’su Banga’yı önerdi

Biden, Dünya Bankası başkanlığına eski Mastercard CEO’su Banga’yı önerdi
Şubat 24
09:23 2023

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Dünya Bankası Başkanı David Malpass’ın istifasının ardından boşalan koltuğa MasterCard’ın eski başkanı Ajay Banga’yı aday gösterdi.

Geçen hafta Malpass, özellikle Amerikan Hazine Bakanı Janet Yellen’in iklim değişikliği ve diğer para politikaları hakkında “daha cesur ve yaratıcı” kararlar almamasını eleştirmesi sonrası istifasını açıklamıştı.

Dünya Bankası’na yeni başkan seçilecek.

ABD Başkanı Biden, “Ajay, tarihin bu kritik anında Dünya Bankası’na liderlik etmek için benzersiz bir donanıma sahip” dedi. Biden, Banga için, “Otuz yılı aşkın bir süreyi istihdam yaratan ve gelişmekte olan ekonomilere yatırım getiren başarılı, küresel şirketler kurup yöneterek ve köklü değişim dönemlerinde kuruluşlara rehberlik ederek geçirdi” ifadelerini kullandı.

Mayıs başında yeni başkanını seçmeye hazırlanan Dünya Bankası’nda adaylığı ilk açıklanan isim olan Banga’nın rakipleri 29 Mart tarihine kadar belli olacak.

Ajay Banga kimdir?

Hindistan’da büyüyen ancak şu anda ABD vatandaşı olan 63 yaşındaki Banga, bir ABD özel sermaye şirketi olan General Atlantic’in başkan yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Odası’nın onursal başkanı olarak görev yapıyor.

Banga, Mastercard’ın başında geçirdiği 12 yılın ardından Aralık 2021’de görevi bırakmıştı. Ayrıca Orta Amerika Ortaklığı’nın eş başkanı olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile yakın bir şekilde çalışmıştı.

Banga’nın adaylığına açık destek veren Yellen, aynı zamanda iklim değişikliğini daha iyi ele almak ve gelecekteki pandemilere hazırlanmak gibi hedeflere de kurumun Banga liderliğinde daha kolay ulaşacağını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER