A3 Haber

Felaket üstüne felaket: Adıyaman ve Şanlıurfa’daki selde beş kişi yaşamını yitirdi

Felaket üstüne felaket: Adıyaman ve Şanlıurfa’daki selde beş kişi yaşamını yitirdi

Felaket üstüne felaket: Adıyaman ve Şanlıurfa’daki selde beş kişi yaşamını yitirdi
Mart 15
12:21 2023

Deprem bölgesi, daha felaketin yaralarını saramadan şimdi de sel felaketiyle boğuşuyor. Şİddetli yağışın ardından meydana gelen sel felaketinde Adıyaman’da bir, Şanlıurfa’da dört kişi yaşamını yitirdi. Depremzedelerin çadırları sular altında kaldı.

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Siverek, Hilvan, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile kent merkezinde sağanak yağış sele dönüştü. Kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ekili tarım arazileri de sular altında kaldı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi de sular altında kaldı. Bunun üzerine acil serviste bulunan hastalar üst katlara taşındı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, “Son yılların en yoğun yağışını aldık, yarın da sürebilir” diye konuştu. Vali Ayhan kentteki sel felaketinde dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İki itfaiye eri de kayıp.

Adıyaman’da bir kişi öldü, dört kişi kayıp

Sağanağın etkili olduğu Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin kaybolduğu açıklandı.

Sağanak nedeniyle Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu. Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi.

Malatya’da çadırları su bastı

Malatya’da da sağanak etkili oldu. Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Kale ve Pütürge ilçeleri ile kent merkezinde sağanak, kısmen sele dönüştü. Yağış nedeniyle depremzedelerin kaldığı bazı çadırlarla, ev ve iş yerlerini su bastı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER