A3 Haber

Sandık güvenliği çalışmaları hızlandı: Muhalefetten en az iki kişi formülü

Sandık güvenliği çalışmaları hızlandı: Muhalefetten en az iki kişi formülü

Sandık güvenliği çalışmaları hızlandı: Muhalefetten en az iki kişi formülü
Mart 20
09:06 2023

Millet İttifakı, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçiminde her sandıkta en az iki kişi bulundurmayı hedefliyor. Depremzedeler için özel çalışma yürütülüyor. Muhalefet parmak boyasının yokluğunda ıslak imzalı tutanakların daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Seçmenin hareketliliğini inceliyor olacağız. Eğer seçmen, kütüğünü taşımamışsa onları seçim bölgelerine tekrar taşımak için çalışmalar yapağız. 6 parti olarak her sandıkta en az 2 kişi olmak gibi bir amacımız var. CHP örgütleri 250 bine yakın kişiyi görevlendirdi. Bizim kullandığımız bir altyapımız var. YSK’den gelen sonuçları karşılaştırarak verileri takip ediyor olacağız” dedi.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, “Islak imzalı tutanakların tamamını elimizde bulundurduğumuz sürece, herhangi bir şekilde oynama olursa bunları yakalayıp ifşa etmek çok kolay. YSK verdiği rakamlarla, alınan ıslak imzalar toplanıp, sağlaması yapılıyor” diye konuştu.

Deprem bölgesinde seçim zamanında özel ekipler kurmayı düşündüklerini söyleyen 6’lı masanın Seçim Güvenliği Komisyonu üyesi İlay Aksoy da, “Daha fazla görevli, müşahit ve hukukçular olmasını istiyoruz. Ben de görev verilirse seçim zamanında Hatay ya da Adıyaman’da olmayı düşünüyorum. Çünkü oralarda bize ihtiyaç olacak” çağrısında bulundu.

Depremde yaşamını yitiren ancak ölümü kayda geçmeyen yurttaşların durumunu değerlendiren Aksoy, “Vefat eden birçok kişinin kaydı daha yapılmadı. İnsanlar kendi ölülerini kendi çıkarmak zorunda kaldı. O bölgede bir çalışmaya giriyoruz. Seçim Komisyonu olarak da bu konuda daha net bir çalışma yürüteceğiz. O bölgeyi tanıyan insanlarla da işbirliği içinde olmamız lazım” dedi. Aksoy, bu kapsamda İstanbul Barosu’yla da görüşeceklerini aktardı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER