A3 Haber

Evleri basılan çok sayıda gazeteci, avukat, siyasetçi, sanatçı gözaltında: HDP’den “Seçim operasyonu” tepkisi

Evleri basılan çok sayıda gazeteci, avukat, siyasetçi, sanatçı gözaltında: HDP’den “Seçim operasyonu” tepkisi

Evleri basılan çok sayıda gazeteci, avukat, siyasetçi, sanatçı gözaltında: HDP’den “Seçim operasyonu” tepkisi
Nisan 25
08:50 2023

Seçimlere 19 gün kala birçok kentte düzenlenen ev baskınlarında aralarında gazeteciler, siyasetçiler, avukatlar ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır merkezli başlatıldığı belirtilen bir soruşturma gerekçe gösterilerek bazı kentlerde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalarda polisler, bazı kitap ve dijital materyallere el koydu.

Baskınlarda Mezopotam Ajansı editörü Abdurrahman Gök, aynı ajansın muhabiri Ahmet Kanbal, Yeni Yaşam Gazetesi yazıişleri müdürü Osman Akın, Xwebûn imtiyaz sahibi Kadri Esen, gazeteci Mehmet Yalçın, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır  şube eş başkanı Av. Halise Dakalı, avukatlar Özüm Vurgun, Bünyamin Şeker, Berdan Acun, Pirozhan Karali, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanı Saliha Aydeniz’in basın danışmanı Sezen Mercan, Diyarbakır Şehir Tiyatrosundan Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş ve Elvan Koçer Yıldırım ile siyasetçiler gözaltına alındı.

Urfa’da gözaltı

URfa’daki ev baskınlarında da en dört kişi gözaltına alındı. Siverek ilçesinde yapılan ev baskınında ÖHD üyesi avukat Metin Özbadem’in yanı sıra siyasetçi Halil Delen, Havva Bildik, Habat Mimkara gözaltına alındı. Yine aynı dosya kapsamında Suruç ve Viranşehir ilçelerinde de ev baskınlarının yapıldığı ve gözaltıların olduğu öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı (MA) Sahibi Ferhat Çelik baskın yapılan ikamet adresinde olmadığı için gözaltına alınamazken, birçok adreste de aramaların sürdüğü bildirildi.

Baro Başkan Yardımcısı: 150’ye yakın gözaltı var

Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 150’e yakın gözaltı var. Operasyon halen devam ediyor. Gözaltılar devam ediyor. Birçok avukat arkadaşımızın bürolarında aramalar sürüyor. Şuana kadar bir gerekçe belirtilmiyor. Bize sunulan bir gerekçe yok. Farklı meslek gruplarına yönelik bir operasyon. Aralarında STK temsilcileri var. Genel yürütülen bir soruşturma” dedi.

HDP: Seçim operasyonu

Sosyal medya hesabından gözaltılara tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkan yardımcısı Tayyip Temel, şu paylaşımı yaptı: “Seçim arifesinde iktidar kaybetme korkusuyla yine gözaltı operasyonlarına sarıldı. Sabah partimizin MYK üyeleri, eşbaşkan yardımcıları, gazeteci, sanatçı ve avukatların içinde olduğu onlarca arkadaşımız Amed’te gözaltına alındılar… Kaybetmekten kurtulamayacaksınız!”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER