A3 Haber

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ile istihbarat başkanları Moskova’da bir araya geldi

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ile istihbarat başkanları Moskova’da bir araya geldi

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ile istihbarat başkanları Moskova’da bir araya geldi
Nisan 25
15:26 2023

Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanları Moskova’da bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada görüşülen konular arasında Suriye’deki güvenlik durumunun iyileşmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için atılabilecek adımlar, Suriye’deki tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele ve mültecilerin ülkelerine dönüşü gibi başlıklar olduğu belirtildi.

Bakanlık “Taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit etmişlerdir. Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda, Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Rusa Savunma Bakanlığından açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye, İran, Suriye ve Rusya savunma bakanlarının Moskova’da gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı bir açıklama yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı görüşmede Suriye’de güvenliğin pekiştirilmesi ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanındaki adımların istişare edildiğini açıkladı.

Suriye topraklarında terör tehditlerinin tüm tezahürlerine karşı koyma, aşırıcı gruplarla mücadele konuları üzerinde özellikle durulduğunu kaydeden bakanlık, “Görüşmeler sonucunda taraflar, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma hedeflerini ve Suriyeli mültecilerin anavatanlarına bir an önce dönmeleri için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini teyit etti” ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre görüşmede Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımlar, Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması konuları ele alındı.

Taraflar Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit etti.

Yapıcı havada geçen toplantı sonucunda Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının önemi vurgulandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER