A3 Haber

Orkestra arkadaşına “imam hatipli” şakası yapan Gülşen’e 10 ay hapis cezası verildi!

Orkestra arkadaşına “imam hatipli” şakası yapan Gülşen’e 10 ay hapis cezası verildi!

Orkestra arkadaşına “imam hatipli” şakası yapan Gülşen’e 10 ay hapis cezası verildi!
Mayıs 03
11:42 2023

Geçen yıl bir konser sırasında orkestrasında yer alan bir arkadaşına “imam hatipliler” üzerinden takılan şarkıcı Gülşen hakkında dava açılmıştı. Mahkeme kararını verdi.

İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan 2022’de verdiği bir konserde, orkestrasında yer alan arkadaşına “imam hatip liselilere yönelik eleştirel bir cümle” ile takılan ünlü şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında karar açıklandı.

Savcı, Çolakoğlu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapsini talep etmişti.

Bugün görülen davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme ünlü sanatçıya 10 aya hapis cezası verdi. Heyet hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Bugünkü duruşmada söz alan Gülşen’in avukatlarından Emek Emre, dosyadaki delillerin değerlendirilmediğini, sosyal medyadaki tepkilerin suçun oluşması için yeterli olmayacağını belirtti. Dosyada eksikliklerin olduğunu söyleyen Emre, Gülşen’in beraatini talep etti.

Duruşmada söz alan Avukat Altın Mimir de Gülşen’in davaya konu olan sözlerinin tüm imam hatip mezunlarına yönelik söylenmediğini ve bir şakadan ibaret olduğunu belirtti.

Avukat Ziya İlker Göktaş ve Orhan Erol Müezzinoğlu da müştekilerin duruşmayı takip dahi etmediğini ve suçun oluşması için gerekli unsurların var olmadığını ifade ederek Gülşen’in beraatini talep etti.

Mahkeme ünlü sanatçıya 10 aya hapis cezası verdi. Heyet hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Yandaşlar hedef gösterince tutuklanmıştı

Tercih ettiği kıyafetler üzerinden, gericiler tarafından sık sık hedef alınan ünlü şarkıcı Gülşen, 30 Nisan 2022’de Ataşehir’de verdiği konserde imam hatip liselilere yönelik eleştirel bir cümle kurarark, orkestradaki arkadaşına şaka yapmıştı. Bu cümlenin aylar sonra sosyal medyada paylaşılmasının ardından, iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterilmişti. Gülşen, 25 Ağustos’ta halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Suçlamayı reddeden Gülşen, sözleri nedeniyle özür dilemişti. 29 Ağustos tarihinde tutukluluğuna yapılan itirazın kabul edilmesiyle konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edilen Gülşen’in konutu terk etmeme şartı da 12 Eylül’de kaldırılmıştı.

21 Ekim Cuma günü hâkim karşısına çıkan Gülşen’in karakola imza atma şartı da kaldırılmıştı. Son olarak şarkıcının yurtdışına çıkış yasağı da 250 bin TL’lik güvence miktarı yatırması karşılığında mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER