A3 Haber

Savaş mı seçim mi: İçişleri, TSK’den seçim günü zırhlı araçları hazırlamasını niçin istedi?

Savaş mı seçim mi: İçişleri, TSK’den seçim günü zırhlı araçları hazırlamasını niçin istedi?

Savaş mı seçim mi: İçişleri, TSK’den seçim günü zırhlı araçları hazırlamasını niçin istedi?
Mayıs 12
16:14 2023

CHP milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı’nın seçim günü TSK’den zırhlı araçların hazır bulunmasını istediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın YSK’den ayrı şekilde seçim sonuçlarının ve verilerin toplanması ve işlenmesi için bir sistem kurulduğunu açıklamıştı. Bakanlığa bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) çatısı altındaki merkezde hazırlanan sistemin videoları Erkek tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. YSK ise bakanlığın GAMER üzerinden veri toplama ve işleme talebini reddetmişti.

CHP’li Murat Bakan, GAMER üzerinden yeni bir operasyon planladığını açıkladı. İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ne ait belgeyi paylaşan Bakan, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazının, il valiliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) gönderildiğini öne sürdü.

Bakan’a göre belgedeki ifadeler şöyle: “Oy verme günü öncesi alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulunması ile seçimin güvenli şekilde yapılması amacıyla valiliklerimizce gerekli görülmesi halinde TSK’ya ait personel ve zırhlı araçlardan istifade edilebileceği bildirilmiş olup, bunların hazır bulunması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

“Savaşa mı gidiyoruz seçime mi?” diye soran Murat Bakan, Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Suç duyurusu

Murat Bakan şunları kaydetti:

  • GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahsediyorum. Bu, gördüğünüz belge, İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nin yazısıdır. Nedir? GAMER’dir. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nin bir yazısını, İl Valilikleri, ordu komutanlıklarına gönderiyor. TSK’den ne istiyor, GAMER? ‘Oy verme günü alınacak tedbirler kapsamında, kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının, göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla, valilerimizce gerek görülmesi halinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifade edileceği bildirilmiş olup; kolluk birimlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait personel ile zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır vaziyette bulunulması hususunda gereğini arz ve rica ederim. Savaşa mı gidiyoruz, seçime mi gidiyoruz? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sath-ı mailinde GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? Sandık için görevlendirilmiş polislerimiz var. 12-12 çalıştırılan, fazla mesai ödenmeyen, insanlık dışı çalıştırılan polisimiz, jandarmamız yok mu?
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’ne niye ihtiyaç duyuyorsunuz? Bu bir seçim. Hangi seçimde TSK, zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi. Milletvekili olarak, denetim görevimin gereği olarak soruyorum. Diyecek ki, Süleyman Soylu; ‘Murat Bakan, TSK içinde derin yapılanma içinde…’ diyebilir. Biliyorsunuz, yalan atmakta mahir. Ben bunu soruyorum. Süleyman Soylu yanıt versin. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait zırhlı araç ve personelin hazır bulundurulmasına ilişkin, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısının gerekçesi nedir? Bu yazıyı niye yazdınız?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER