A3 Haber

Zafer Partisi’nin “Kılıçdaroğlu’na destek” kararına Akşener’den ilk yorum: Rahatsız edecek bir şey yok

Zafer Partisi’nin “Kılıçdaroğlu’na destek” kararına Akşener’den ilk yorum: Rahatsız edecek bir şey yok

Zafer Partisi’nin “Kılıçdaroğlu’na destek” kararına Akşener’den ilk yorum: Rahatsız edecek bir şey yok
Mayıs 24
15:33 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın, ikinci tur seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na destek açıklmasına İYİ Parti lideri Akşener’den ilk yorum geldi.

Akşener, “Bir mutabakat metni yayımlandı. O metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Özdağ’ın “içişleri bakanı” açıklamasına ilişkin de konuşan Akşener, “İYİ Parti’yi ve genel başkanını ilgilendiren bir durum değildir. CHP’nin Genel Başkanı ve kurullarının vereceği bir karardır, ona da saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözler ATA İttifakı’nın destek vereceği adaya çevrildi. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan tercihini Tayyip Erdoğan’dan yana kullanırken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ortak basın açıklamasında sığınmacı politikasındaki net tavrı dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini bildirdi.

İstanbul’da seçim çalışmasını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener açıklamasında, “Bir mutabakat metni yayımlandı. O metinde bizleri rahatsız edecek bir şey yok. Ama iki siyasi partinin genel başkanları olarak yayınlandı. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu çeşitli mutabakat metinleri var. Onlarla ters düşen bir madde yok onun içinde. Dolayısıyla böyle bir yetkisi vardı sayın Kılıçdaroğlu’nun, bu yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ’ın “İçişleri Bakanı” açıklaması sorulan Akşener, “Benim herhangi bir yorumum yok. Biz henüz bakanlıklar konusunu Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak bir araya gelip konuşmadık. İki siyasi parti olarak biz ayrı ayrı girdik. Dolayısıyla alınan oy ve çıkarılan milletvekili sayısına göre öncelikle CHP ve İYİ Parti seçimden sonra, inşallah kazanacağız, bir araya gelecek ve bu konuda görevlendirmeler yapacak” ifadelerini kullandı.

Akşener, açıklamasının devamında şunları söyledi: “CHP’nin görevlendirme aldığı bakanlıkları hangi siyasi partiye ‘siz burada görev alın’ diyeceği İYİ Parti’yi ve genel başkanını ilgilendiren bir durum değildir. CHP’nin Genel Başkanı ve kurullarının vereceği bir karardır, ona da saygı duyuyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER