A3 Haber

Millet İttifakı liderlerinin eşlerinden kadın seçmenlere “oy verin” çağrısı

Millet İttifakı liderlerinin eşlerinden kadın seçmenlere “oy verin” çağrısı

Millet İttifakı liderlerinin eşlerinden kadın seçmenlere “oy verin” çağrısı
Mayıs 26
19:01 2023

Millet İttifakı liderlerinin eşleri, 13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasına yönelik, kadınlara sandığa gitme çağrısı yaptı.

Bir video ile kadın seçmenlere oy verme çağrısında bulunan eşler arasında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın eşi Ülkü Zeynep Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın eşi Hatice Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu bulunuyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise videoda yer almadı.

Videoda kadınlara şu şekilde seslenildi:

Selvi Kılıçdaroğlu: Sevgili kadınlar, gelin birlik olalım. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, yüzlerinin güldüğü, her bir kadının özgürce yaşadığı bir ülke için oy verelim, sandığa sahip çıkalım.

Ülkü Zeynep Babacan: Emeğiyle dünyaya eşitlik, huzur, bereket getiren kadınlar, sevgili kız kardeşlerim, Bir oyla ne değişir demeyin. Gelin ülkemizin geleceği için oy verelim ve sandığa sahip çıkalım.

Hatice Uysal: Çocukların özgürce ve güvenle büyüyebildiği, nitelikli bir eğitimle geleceğe hazırlandığı, tüm kadınların özgürce yaşadığı, emekleriyle hayata değer kattığı bir ülke için oy verelim, sandığa sahip çıkalım.

Nursen Yavaş: Çocukların ve gençlerin bilimin ışığında barış içinde, mutlu ve huzurlu yaşayabilmeleri, geleceklerini özgürce inşa edebilmeleri için oy verelim ve sandığa sahip çıkalım.

Dilek Kaya İmamoğlu: Gelin, genç kadınların özgürce hayal kurabildiği, her çocuğun, her gencin eşit eğitimle yarınlarına umutla bakabildiği bir gelecek için oy verelim ve sandığa sahip çıkalım.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER