A3 Haber

Eski CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Çekilmeyi bilmek lazım

Eski CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Çekilmeyi bilmek lazım

Eski CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Çekilmeyi bilmek lazım
Haziran 08
09:51 2023

Bir önceki dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yapan Engin Altay, seçim sonuçları için “Başarı diyenin aklından şüphe ederim” derken yeni kurulan MYK’yi de eleştirdi. Kendisi dışında kendi isteğiyle çekilen kimse olmadığını vurgulayan Altay, “Çekilmeyi bilmek lazım” dedi.

CHP’nin bir önceki grup başkanvekillerinden Engin Altay, Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu. Kurultayın yerel seçimden önce yapılması gerektiğinin altını çizen Altay, yeni MYK’yi de “Bu MYK ile seçimlere mi gireceğiz gözünüzü seveyim” diye eleştirdi.

MYK’deki değişikliğin yeterli olmadığını söyleyen Engin Altay, çekilme çağrısı için ise şunları söyledi:

“Genel başkanın yanında söyledim. ‘Çekilmeyi bilmek lazım’ı kendisine de söyledim. Kendisi için ‘Sen çekil’ diye söylemedim ama ‘Ben 10 yıl yaptım, çekilmeyi bilmek lazım’ dedim. Ayrıca meclis grubunda da söyledim.”

Engin Altay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çekilmesi gerekip gerekmediğiyle ilgili soruyu ise, “Şimdi o gün değil. Kemal Bey’in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım” diyerek yanıtladı.

Seçim sonuçlarını başarı olarak niteleyenlerin ‘aklından şüphe edilmesi’ gerektiğini belirten Altay, partide ‘tepeden tırnağa muhasebe’ yapılması gerektiğini dile getirdi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER