A3 Haber

Cumhuriyet gazetesinden yazısını yayımlamadığı Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu’na: Uyum sağlayamadı

Cumhuriyet gazetesinden yazısını yayımlamadığı Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu’na: Uyum sağlayamadı

Cumhuriyet gazetesinden yazısını yayımlamadığı Genel Yayın Yönetmeni Mollaveisoğlu’na: Uyum sağlayamadı
Haziran 15
08:54 2023

Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun yayımlanmayan yazısının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Gazetenin açıklamasında, “6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi” dendi.

Ekonomik durumun kötüye gittiği ve basın kuruluşlarının zor durumda olduğu belirtilen açıklamada, gazeteye ısrarla saldırı düzenlendiği savunuldu. Açıklamada bir kez daha “Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz” denildi.

Cumhuriyet gazetesinin yaptığı açıklama şöyle:

“Önce hukuken sonuçlanmamış sözleşmeleri kanıt göstererek iki konuda savcılığa şikayette bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki konuda da hukuken kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine konuyu sosyal medyaya taşıdılar.

En son olarak Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, suçlayıcı bir yazı yazdı.

6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi.

Ekonomik durum kötüye gidiyor… Dolar yükseliyor. Tüm basın kuruluşları ekonomik açıdan zor durumda ama bu grup ısrarla gazeteye saldırıyor.

Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz.”

Öte yandan, Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nu künyeden çıkardı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER