A3 Haber

Melek Mosso konseri AKP’li belediye başkanını koltuğundan etti: Cüneyt Yüksel genel merkeze çağrıldı, istifasını verdi

Melek Mosso konseri AKP’li belediye başkanını koltuğundan etti: Cüneyt Yüksel genel merkeze çağrıldı, istifasını verdi

Melek Mosso konseri AKP’li belediye başkanını koltuğundan etti: Cüneyt Yüksel genel merkeze çağrıldı, istifasını verdi
Haziran 15
21:26 2023

Melek Mosso konseri gerekçesiyle AKP’lilerin eleştirdiği Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’den savunma istendi. Genel merkeze giderek savunmasını veren Yüksel istifa etti.

Melek Mosso’nun sahne aldığı konser nedeniyle eleştirilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel istifasını verdi.

AKP’lilerin, Melek Mosso konser vermesi gerekçesiyle tepki gösterdiği Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AKP Genel Merkezi’ne çağrıldı. Savunması istenen Yüksel, istifa etti. Yüksel’in yerine yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirildi.

Ne olmuştu?

Şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni’nde “En Güçlü Cover Şarkı Ödülü”nü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadın cinayetlerine dikkat çekmiş ve “Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum” demişti.

Mosso konuşmasının ardından sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği konserde konuşma yapan Melek Mosso, sosyal medyada seçim döneminde “Seçim kombini” ifadesiyle yaptığı paylaşım için özür dilemiş ve “Maksadını aşan şakamdan, incinen, üzülen, kalbi kırılan bir tek kardeşim bile varsa ondan çok çok özür diliyorum ve yürekten özür diliyorum. Çünkü bizler böyle şeylerle ayrıştırılmayacağız, bizler böyle şeylerle karşı karşıya gelmeyeceğiz” diye konuşmuştu.

Mosso, ödül törenindeki konuşması içinse “Ben, kuzenini bir kadın cinayetine kurban vermiş bir kız çocuğu olarak bir şeyler söylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim. Anlıyorum ki başka yerlere çekildi” demişti.

Konserin ardından AKP’liler bu kez Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’i hedef aldı. Tepkiler üzerine 13 Haziran’da açıklama yapan Yüksel, şunları söylemişti:

Mosso’nun yayınladığı ilk özür açıklamasından sonra kendisiyle görüştüm. Yapılanı yanlış bulduğumu, kendisinden çok daha içten ve samimi özür bekleyen büyük bir kitle olduğunu, konseri iptal etmenin doğru olacağını ifade ettim. Kendisi de yaptığının hata olduğunu, bu nedenle çok üzgün olduğunu, halkın karşısına çıkıp, sahneden net bir şekilde özür dilemek istediğini; yapılacak konseri ‘milletimizle kucaklaşma ve özür fırsatı’ olarak gördüğünü söyledi. Bu görüşmeden sonra; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda önemle üzerinde durduğu ‘milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği’ vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseri iptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık. Konser gecesi, sahne alan Mosso, ilk şarkısından sonra yüz binlerce kişinin önünde, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiştir. Ayrıca bilinmesini isterim ki, özür sonrasında sahnede yaşananlar, sahne öncesindeki duygu yoğunluğunun yansımasıdır. Bundan dolayı üzdüğüm veya kırdığım teşkilat mensuplarımız varsa her birinden özür diliyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER