A3 Haber

Menzil cemaatinin medresesine zorla gönderilen 12 yaşındaki çocuk asılı bulundu: Valilik “intihar” dedi

Menzil cemaatinin medresesine zorla gönderilen 12 yaşındaki çocuk asılı bulundu: Valilik “intihar” dedi

Menzil cemaatinin medresesine zorla gönderilen 12 yaşındaki çocuk asılı bulundu: Valilik “intihar” dedi
Haziran 15
21:05 2023

Şanlıurfa’da kayıp olarak aranan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak bir ahırda asılı olarak ölü bulunmuştu. Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Dakık, 85 kilometre uzaklıktaki Beşat Mahallesi’nde bulunan Menzil tarikatının kurduğu Semerkand Vakfı’nın denetimindeki ‘medrese’ye gidiyordu. Şanlıurfa Valiliği, bir ahırda asılı olarak ölü bulunan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak’ın intihar ettiğini açıkladı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Dakak, 85 kilometre uzaklıktaki Beşat Mahallesi’nde bulunan Menzil tarikatının kurduğu Semerkand Vakfı’nın denetimindeki medreseye gidiyordu.

Dakak, 13 Haziran’da buradan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Dün öğle saatlerinde Semerkand Vakfı’nın denetimindeki medresenin bitişiğinde ahır olarak kullanılan metruk yapıda asılı halde bulundu.

Dakak’ın cansız bendeni Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından gece saatlerinde ailesine teslim edildi. Suriye’de Resulayn’a defnedilen Dakak’ın intihar ettiği öne sürüldü.

“Çocuk medreseyi istemiyordu, iki kez eve döndü”

Konuyla ilgili Mezopotamya Ajansı’na konuşan Beşat Mahallesi muhtarı Ömer Kaya, şunları dedi: “Bu çocuk birkaç defa ailesine ve beraber kaldığı arkadaşlarına burada kalmak istemediğini belirtti. Hatta iki defa eve dönüyor ama yine getiriliyor. En son kayboldu. İki gün önce biz her yerde aradık, dün medresenin yanında bir ahırda kendisini asmış halde bulduk. Medresenin resmi bir durumu yok. 20 öğrenci dışarıdan gelip yatılı kalıyor. Fahri imam tarafından eğitim veriliyor. Bazen köylüler kendi aralarında maddi yardımda bulunuyor.”

AKP’li belediye açtı

Söz konusu medrese, AKP’li Eyyübiye Belediyesi tarafından Beşat Mahallesi Mezarlığı içinde yer alan bir alanda inşa edildi. 29 Eylül 2018’deki açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanı sıra, eski AKP Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan katıldı.

Açılışta, söz konusu yapı, “medrese, Kur’an kursu, taziye evi ve çok amaçlı salon” tanımlandı. Daha sonraysa Menzil tarikatına devredildi. Herhangi bir resmiyeti bulunmayan medresede eğitim veren kişiler de Diyanet’e bağlı değil.

Valilikten açıklama: İntihar

Konuya dair valilikten açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

İlimiz Eyyübiye ilçesi Beşat İncirli Mahallesi’nde A.D adında bir çocuğumuz kendisini asmak suretiyle intihar etmiştir. Olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması için Valiliğimiz tarafından idari soruşturma, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır. Süreç hakkında adli işlemler, hassasiyetle yürütülmektedir. Çocuğumuza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER