A3 Haber

İYİ Parti’de parti içi muhalefet kararını duyurdu: Hafta sonu kongrede ne yapacaklar?

İYİ Parti’de parti içi muhalefet kararını duyurdu: Hafta sonu kongrede ne yapacaklar?

İYİ Parti’de parti içi muhalefet kararını duyurdu: Hafta sonu kongrede ne yapacaklar?
Haziran 21
12:18 2023

İYİ Parti’de muhalif isimlerin kurduğu Ortak Akıl Platformu, parti kongresinde aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Platformun kurucuları arasında yer alan Ethem Baykal, “İYİ Parti Kurultay’ına katılmayacağım, katılsam da boş oy kullanacağım” dedi.

İYİ Parti’de parti içi muhalefetten bir grubun kurduğu Ortak Akıl Platformu, hafta sonu yapılacak parti kongresinde aday çıkarmama kararı aldı.

Platformun yaptığı yazılı açıklamada, “Taleplerimiz saklı kalmak ve takipçisi olmak kaydıyla, 24 Haziran 2023 tarihinde yapılacak Kurultayda, Genel Başkanlık yarışının içinde olmayacağımıza dair kararımız, kamuoyu ile paylaşmaktayız” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu süreçte partimizde devam eden istifalar ve hafta sonu yapılacak kurultayda, üzerinde ittifakla mutabık kaldığımız Genel Başkan adayıyla seçim yarışına girmenin bu aşamada partimizdeki kan kaybının artarak devam edeceğine dair endişelerimizi artırmıştır. Partinin kurucusu olan ve her aşamasında emek sarf eden bizler, bu muhtemel vebale ortak olmak istemiyoruz.”

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ethem Baykal, Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Arzu Önşen, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi İsmet Koçak ve Kurucular Kurulu üyesi Adil Erkoç’un imzasıyla paylaşılanın tamamı açıklama şöyle:

Bu platformun kuruluş amacı; İYİ Partimizde son zamanlarda ortaya çıkan ve kuruluş amaçlarından sapma olarak görülen yönetimsel yanlışlara dur demek ve sorumlu mevkideki şahısları kararlı bir şekilde uyarmaktır.

GİK, MDK ve Kurucular Kurulu üyesi yol arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantılarda ve kamuoyu ile paylaştığımız duyurularda bu hususun altını ısrarla çizmeye çalıştık

Hedefimiz, İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine dönerek, tekrar Büyük Türk Milleti için bir umut ve Cumhuriyetin son mücadele cephesi olduğunun bilinmesine yöneliktir.

Bu kaygılarımızın son günlerde muhataplarımız tarafından da paylaşıldığını görerek, tüzük değişikliğinde Genel Başkan’ın görev suresinin uzatılmasına yönelik düşünceden vazgeçilmiş olması da tarafımızca olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmiştir. Doğru hedefe gidenlerin, doğru sonuçlar alacağını bir kez daha görmüş oluyoruz.

Bu süreçte partimizde devam eden istifalar ve hafta sonu yapılacak kurultayda, üzerinde ittifakla mutabık kaldığımız Genel Başkan adayıyla seçim yarışına girmenin bu aşamada Partimizdeki kan kaybının artarak devam edeceğine dair endişelerimizi artırmıştır.

Partinin kurucusu olan ve her aşamasında emek sarf eden bizler, bu muhtemel vebale ortak olmak istemiyoruz.

Taleplerimiz saklı kalmak ve takipçisi olmak kaydıyla, 24 Haziran 2023 tarihinde yapılacak Kurultayda, Genel Başkanlık yarışının içinde olmayacağımıza dair kararımız, kamuoyu ile paylaşmaktayız.

Bu kararımızın Ülkemiz ve İYİ Parti’nin saygıdeğer mensupları için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ederiz.

“Kurultaya gitmeyeceğim, gitsem de boş oy kullanacağım”

Ortak Akıl Platformu’nun kurucuları arasında yer alan İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Ethem Baykal, açıklamayı paylaştığı tweetinde kurultaya gitmeyeceğini söyledi. Baykal paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Demokratik seçim şartları sağlanmadığından, yangından mal kaçırırcasına Kurban Bayramı tatil döneminde yapılacak İYİ PARTİ KURULTAYINA GİTMEYECEĞİM, GİTSEM DE BOŞ OY KULLANACAGIM.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER