A3 Haber

Sarıgül’ün TDP’si, CHP ile resmen birleşti: Sarıgül’den “Türkiye’nin Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı var” açıklaması

Sarıgül’ün TDP’si, CHP ile resmen birleşti: Sarıgül’den “Türkiye’nin Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı var” açıklaması

Sarıgül’ün TDP’si, CHP ile resmen birleşti: Sarıgül’den “Türkiye’nin Kılıçdaroğlu’na ihtiyacı var” açıklaması
Haziran 23
12:31 2023

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Cumhuriyet Halk Partisi birleştiğini söyledi.
CHP’den Erzincan Milletvekili seçilen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin yaptığı olağanüstü kongrede CHP ile birleşme kararı aldıklarını söyledi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’a da değinen Sarıgül, “Seçimler bitti, bir milletvekili hala cezaevinde tutuluyor. Bu olacak şey değil” dedi.

Sarıgül, CHP içindeki değişim seslerine de yanıt vererek, “Türkiye’nin ve CHP’nin Sayın Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” dedi.

Sarıgül’ün açıklamaları şöyle:

  • Bugün Türkiye Değişim Partimiz olağan üstü Kongresini yapmış CHP ile birleşmesinin Ülkemiz açısından yararlı olacağına karar vermiştir. Bugün itibari ile aldığımız kararla Türkiye Değişim Partimiz, Cumhuriyet Halk Partimiz ile bütünleşmiştir. Türkiye Değişim Partisi çıkar hareketi değil inanç hareketidir. Biz hiçbir makam peşinde koşmadık. Biz sorunun değil çözümün parçası olduk. 
  • CHP ve Sayın Kılıçdaroğlu adeta bir hedef tahtası haline geldi. TDP olarak bu mücadeleye omur vermek için, demokratik parlamenter sisteme geçmek için, bağımsız yargı demek için CHP ile birleşiyoruz. Haklı ile haksız karşı karşıya gelmişse bizim yerimiz her zaman haklının yanıdır ve her zaman Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanıdır.
  • Seçimler bitti, bir milletvekili hala cezaevinde tutuluyor. Bu olacak şey değil. Muhalefeti, özgür basını, gösteri ve yürüyüş hakkını tehdit olarak görüyorlar. Sorgulanmayı ve hesap vermeyi hiç ama hiç sevmiyorlar. “Böyle bir yönetim anlayışının kökleşmesine izin veremeyiz” diyenlerin yeri CHP’dir.
  • Karşınızda CHP’nin Şişli Gençlik Kolları Başkanı var, Ecevit’in, Erdal İnönü’nün talebesi var. SHP’nin milletvekili var. DSP ve CHP’nin belediye başkanı var. CHP, sıradan bir parti değildir, Kuvayi Milliye’den gelen bir partidir. Devletimizi tekrar omurgasına oturtacak isim de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
  • CHP iktidar olmak için bizlerle omuz omuza. Sayın Kılıçdaroğlu’nun daveti bizim için son derece kutsaldır. Gün ayrışma günü değil, birleşme günüdür. Kolay olan başkalarını suçlamaktır. Doğru olan elimizi taşın altına koymaktır. Bu kararla TDP olarak tarihin doğru tarafında yer aldık. Bu kararla TDP tarihe karışmamıştır, CHP’nin tarihiyle bütünleşmiştir.
  • Zaman, CHP’ye ve Sayın Kılıçdaroğlu şartsız, koşulsuz destek verme zamanıdır. Türkiye’nin CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Türkiye’nin ortak aklı ve birleştirici gücü CHP’dir. Devleti rayına oturtacak kişi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Tarlada, fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetimi sağlayacak kişi Sayın Kılıçdaroğlu’dur. “Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça düzen” demeye devam edeceğiz.
  • TDP Genel Başkanı sıfatıyla son konuşmamı yapıyorum. Burada bulunmayan bütün arkadaşlarımın da gözlerinden öpüyorum. Nerede olursam olayım emeğiniz benim başımın üstündendir. Biz TDP’liler kendimizi saygıyla, sevgiyle CHP’ye ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na emanet ediyoruz.
  • “CHP’de gerekli değişim MYK’da zaten yapılmıştır. Kurultay süreci başlamıştır. O süreçte aday olmak isteyen bütün arkadaşlarımız aday olabilir. Hayatım boyunca yaptığım siyaseti hep dik yaptım. Hiç evelemem gevelemem olmadı. Gücümü hiçbir zaman bulunduğum koltuklardan almadım. Hayatım boyunca oportünist olmadım. Bazen de gittim Şırnak’ta, Batman’da, Nusaybin’de gezdim. Öğrendiğim bir laf vardır Güneydoğu Anadolu’da, “Ya herro ya merro”. Biz Türkiye’nin ve CHP’nin Sayın Kılıçdaroğlu’na her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER