A3 Haber

‘Gizemli sanatçı’ Banksy’nin çalışırken fotoğrafları yayımlandı

‘Gizemli sanatçı’ Banksy’nin çalışırken fotoğrafları yayımlandı

‘Gizemli sanatçı’ Banksy’nin çalışırken fotoğrafları yayımlandı
Kasım 03
12:04 2019

Britanyalı ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin çalışırken yüzü görünmeyen fotoğrafları yayımlandı. Menajeri Steve Lazarides tarafından yayımlanan fotoğraflar, Lazarides’in “Banksy Captured” adlı yeni kitabında yer alıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, eski menajeri ve fotoğrafçısı Steve Lazarides tarafından çekilen fotoğraflarda, Banksy olduğu belirtilen kişi farklı yerlerde ünlü grafitileri üzerinde çalışırken arkadan görülüyor.

Kitapta, Banksy’yi çalışırken gösteren fotoğrafların yanı sıra sanatçının bazı sokak resimleri de yer alıyor.

Banksy, şimdiye kadar kimliğini gizli tutmayı başardı.

Banksy ile hemşehri olan Lazarides’in sanatçı ile 10 yıldan fazla süre çalıştığı belirtiliyor. Lazarides ise “Banksy ile 11 olağanüstü yıl boyunca birlikte çalıştığını ve bu süreçte birkaç kanun da dahil olmak üzere, kurallar kitabındaki tüm kuralları yıktıklarını” söyledi.

BANKSY KİMDİR?

Banksy, 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen sanatçı. Gerçek kimliği bilinmemekte, “Banksy” eserlerinde kullandığı imzası.

İngiltere sokaklarında gezen birçok kişinin yakından tanıdığı Banksy, duvarlara çizdiği grafitilerle isim yaptı. Banksy onun takma ismi.

Sokak ressamı Banksy, geçen Mayıs’ta İtalya’nın turistik şehri Venedik’te düzenlenen Venedik Bienali’ne gerçekleştirdiği bir “sanat eylemi” ile katılmıştı. Limana yanaşmış bir dev yolcu gemisini kendine hedef seçen Banksy, hem “daha önce hiç çağrılmamış olduğu” bienali, hem de Venedik’in kendi “gerçeğini” bozan, giderek varlığını tehdit eden turizmi alaya almıştı. Banksy, tezgah açışının ve ardından polis tarafından kovulmasının görüntülerini sosyal medyada paylaşmıştı.

Geçen Austos’ta da sokak ressamı Banksy’nin bir binanın duvarına çizdiği “Brexit” adlı resmi ortadan kaybolmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER