A3 Haber

Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da IŞİD’lileri kendi ülkelerine göndeririz

Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da IŞİD’lileri kendi ülkelerine göndeririz

Soylu: Vatandaşlıktan çıkarsalar da IŞİD’lileri kendi ülkelerine göndeririz
Kasım 04
12:53 2019

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’de tutuklu olan IŞİD üyelerine ilişkin “Biz elimizdeki IŞİD’lileri ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” dedi.

2 Kasım’da yaptığı açıklamada Suriye’de tutuklanan IŞİD’lileri geri almayan Avrupa ülkelerine “Biz kimsenin DEAŞ (IŞİD) mensubunun oteli değiliz” açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, bir gazetecinin IŞİD üyesi Hollandalı iki kadının yakalanmasıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, şu anda hapishanelerde bin 200’e yakın IŞİD’linin olduğunu ve Suriye operasyonunun ardından 287 IŞİD’linin daha ele geçirildiğini belirtti.

‘İSTER VATANDAŞLIKTAN ÇIKARSINLAR İSTER ÇIKARMASINLAR’

Bakan Soylu, “Şimdi de elimizde bulunanları elbetteki ülkelerine göndereceğiz. Ancak dünya yeni bir metot belirledi. Belirledikleri metot, ‘Biz bunları vatandaşlıktan çıkaralım’ diyorlar. Özellikle dünkü açıklamamızdan sonra şöyle bir tespitte bulunmaya çalışıyorlar. ‘Bunlar, bulundukları yerlerde yargılansınlar’ diyorlar. Yani bu da yeni bir uluslararası hukuk herhalde. Yani 21’inci yüzyıla mülteci, sığınmacı meselesinde maalesef hiç uymayan davranışlar ortaya koyan ülkeler, şimdi terörizm konusunda yeni bir içtihadı ortaya koyuyorlar. Bu içtihadı kabul etmek mümkün değildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER