A3 Haber

Erdoğan: Bağdadi’nin çevresinden 13 kişiyi yakaladık

Erdoğan: Bağdadi’nin çevresinden 13 kişiyi yakaladık

Erdoğan: Bağdadi’nin çevresinden 13 kişiyi yakaladık
Kasım 07
18:52 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’ye yakın 13 ismin yakalandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, “En son Bağdadi’nin ablasını Azez’de eşiyle beraber yakaladık. Şimdi en son 13 tane en yakın çevresini yakaladık ve onlar da şu anda elimizde” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

Erdoğan, konuşmasında güvenli bölge kurulması için uluslararası destek istediklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Özellikle şu anda ülkemizde 4 milyon mülteci var. Bunun 3 milyon 650 bini Arap, Ezidi; 350 bini de Kürttür. Ve bunların ciddi bir sayıda, özellikle Avrupa’ya göç etmesi mümkün. Fakat biz bugüne kadar aramızdaki dayanışmanın gereği olarak hep bu süreci sabırla atlattık.

Şu anda yine bir güvenli bölge ihdası için çalışmalarımızı yapıyoruz. Güvenli bölge ile de atmak istediğimiz adım bizdeki bu mültecilerin kendi evlerine, topraklarına dönmesini sağlamaya yöneliktir. Geçenlerde BM Genel Sekreteri İstanbul’daydı, görüşme yaptık. Ve bu görüşmede bir uluslararası donörler toplantısı yapmak suretiyle güvenli bölge konusunda adım atalım dedik ve kendileri de kendisine verdiğim evraklar, projelerden hareketle bunun üzerine çalışma sözünü verdi. Bundan sonraki süreci Dışişleri Bakanım yakından takip edecektir.”

‘NATO’DA BERABERİZ, STRATEJİK ORTAĞIZ’

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Az önce sayın Başbakanın ifade ettiği gibi bizler NATO’da beraberiz. Bizler aynı zamanda stratejik ortağız. Stratejik ortakların terör örgütleriyle beraber olması mümkün mü? Ama maalesef bazı stratejik ortakların terör liderleriyle yapmış oldukları ne yazık ki görüşmeler, onlarla birlikte yapmış oldukları dayanışmalar var.

Bunlar bizi ciddi manada üzmüştür. Çünkü uluslararası teröre karşı mücadele vereceksek, o zaman uluslararası terörle mücadelede NATO üyelerinin böyle bir görüşmeyi yapması affedilebilir değildir.”

‘CEZAEVLERİNDE 1150 DEAŞ’LI VAR’

Erdoğan, cezaevlerinde 1150 IŞİD’li bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“DEAŞ’a karşı şu anda dünyada Türkiye’den çok daha güçlü bir tavır koyan ikinci bir ülke yoktur. DEAŞ ile mücadelede şu ana kadar aldığımız neticeler her şeyiyle ortadadır. Biz sadece El Bab’ta 3 bine aşkın DEAŞ’lığı etkisiz hale getirdik. Cezaevlerimizde 1150’yi aşkın DEAŞ’lı var. En son Bağdadi’nin ablasını Azez’de eşiyle beraber yakaladık. Şimdi en son 13 tane en yakın çevresini yakaladık ve onlar da şu anda elimizde. Asla buradan taviz vermeyiz. Eğer bu mücadeleyi vereceksek kararlı vereceğiz, çünkü burada insanlığın huzuru yatmaktadır, menfaati yatmaktadır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER