A3 Haber

İstanbul’un en yüksek ikinci binası Çinlilerin oluyor

İstanbul’un en yüksek ikinci binası Çinlilerin oluyor

İstanbul’un en yüksek ikinci binası Çinlilerin oluyor
Kasım 07
17:00 2019

220 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek ikinci binası olan ‘İstanbul Tower 205’ Çinlilere satılıyor. 778 adet ticari birime sahip 52 katlı kule için Çinli ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin verdiği 594 milyon dolarlık teklifi Zincir Yapı A.Ş. ile arsa sahibi Turgut İlaç kabul etti.

Zincir Yapı A.Ş.’nin gerçekleştirdiği Zincirlikuyu, Büyükdere Caddesi’nde yer alan 235 bin metrekare inşaat alanlı İstanbul Tower 205 Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul’un en yüksek ikinci binası olan 220 metre uzunluğundaki 52 katlı kuleye Çinliler talip oldu.

594 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Çin’in en büyük bankalarından Çin Endüstri ve Ticaret Bankası’na (ICBC) bağlı ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş. İstanbul Tower 205 için 594 milyon dolar teklifte bulundu.

TEKLİFİ KABUL ETTİLER

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 25 oranında iştirak etmiş olduğu Zincir Yapı A.Ş. ile arsa sahibi Turgut İlaç’ın, Çinlilerin 3.4 milyar liralık teklifini kabul ettiği öğrenildi.

KAP’A BİLDİRİLDİ

Bir süredir dedikodu seviyesinde ortalıkta dolaşan bilgileri teyit eden Yeşil GYO, yapılan anlaşmanın detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Yeşil GYO’nun yüzde 25 oranında iştirak etmiş olduğu Zincir Yapı A.Ş.’nin gerçekleştirdiği Zincirlikuyu, Büyükdere Caddesi’nde yer alan 235 bin metrekare inşaat alanlı İstanbul Tower 205 Projesi ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen bilgi talepleri ve bazı internet sitelerinde yer alan spekülatif haberlerin önüne geçmek adına Zincir Yapı A.Ş.’nin tarafımıza iletmiş olduğu üzere; ICBC Bankası, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin, İstanbul Tower 205’i 594 milyon dolar (550 milyon dolar + KDV) bedel ile alım teklifinin Zincir Yapı’ya tebliğ edilmiş olduğunu ve Arsa Sahibi ile Zincir Yapı’nın da bu teklifi kabul ettiğini yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygıyla sunarız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER