A3 Haber

Reuters anketi: TL en çok değer kaybeden ikinci para birimi olacak

Reuters anketi: TL en çok değer kaybeden ikinci para birimi olacak

Reuters anketi: TL en çok değer kaybeden ikinci para birimi olacak
Kasım 07
15:58 2019

Reuters anketine göre, Türk lirasının 12 ay sonra dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetmesiyle kurun 6.42’ye yükselmesi bekleniyor. Ankete göre Türk lirasının en çok değer kaybeden ikinci para birimi olacağı öngörülüyor.

Reuters’ın gelişmekte olan piyasa para birimlerine yönelik düzenlediği ankette, Türk Lirası’nın Arjantin Pezosu’nun ardından yılı en kötü kapatan ikinci para birimi olması bekleniyor.

Reuters anketine göre Türk lirasının 12 ay sonra dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetmesiyle kurun 6.42’ye yükselmesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin’le ticaret anlaşmasına varabileceği sinyalleri dünya ekonomisi üzerindeki baskıyı biraz olsun azaltsa da uzmanlar 2020 yılında devam etmesi beklenen belirsizlikler ve yavaşlama işaretlerinin yükselen ekonomiler için risk teşkil ettiğini vurguluyor.

RUS RUBLESİ’NİN YÜKSELİŞİ SÜRDÜRMESİ BEKLENİYOR

Reuters’ın piyasa stratejistleri ile yaptığı ankete göre mevcut trendin takip etmesi halinde yıl başından bu yadan dolar karşısında yüzde 8 yükselen Rus Rublesi’nin yıl sonunda en iyi performans gösteren, yükselen ekonomi para birimi olması bekleniyor.

Arjantin ekonomisindeki sorunlar Latin Amerika’daki ülkelere sıçramasa da Brezilya Reali ve Meksika Pezosu’da zayıflık emareleri gösteriyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER