A3 Haber

İntihar eden dört kardeşin geçindiği tek düzenli maaş hakkında 21 icra takibi başlatılmış

İntihar eden dört kardeşin geçindiği tek düzenli maaş hakkında 21 icra takibi başlatılmış

İntihar eden dört kardeşin geçindiği tek düzenli maaş hakkında 21 icra takibi başlatılmış
Kasım 08
21:23 2019

Fatih’te biriken borçları nedeniyle siyanürlü su içerek intihar ettikleri belirtilen dört kardeşten biri olan Oya Yetişkin hakkında 21 icra dosya açılmış.

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan vahim olayda intihar eden dört kardeşten, düzenli gelire sahip olan tek kişi Oya Yetişkin’di. Oya Yetişkin hakkında da 21 icra dosyası bulunduğu ve birçok noterliğin Yetişkin’in maaşına el konulması için talimat gönderdiği ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Fatih Molla Gürani Mahallesi’ndeki evlerinde ölü bulunan dört kardeşten biri olan Oya Yetişkin hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Oya Yetişkin hakkında sadece İstanbul Adalet Sarayında 21 tane icra dosyası bulunduğu belirtildi. Ayrıca farklı bankaların sürekli Oya Yetişkin’in maaşına haciz konması talebi yolladığı ve model olarak çalıştığı üniversiteden maaşının kesilmesinin istendiği de bildirildi.

Oya Yetişkin’in bankalara olan borçlarını ödeyemeyince hakkında sürekli maaş haczi emri yollandığı da belirlendi. Dosyalardaki alacaklara göre Yetişkin’in borçlarına bazen yüzde 50 bazen de yüzde 90’a kadar faiz işlemiş. Yine aynı şekilde borçlardan dolayı Oya Yetişkin’in maaşına ve banka hesaplarına da haciz konulduğu ortaya çıktı.

ÖDEME EMİRLERİ ÜNİVERSİTEYE GÖNDERİLMİŞ

Oya Yetişkin’in sözleşmeli olarak çalıştığı Mimar Sinan Üniversitesine, Beyoğlu 4’ncü İcra Müdürlüğü tarafından yazı gönderildiği ve yazıda Yetişkin’in maaşından kesinti yapılması istendiği belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEN NOTERE “KESİNTİ YAPILACAK” YAZISI

Noterlerin bu talepleri üzerine Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığının Şişli 3’ncü İcra Müdürlüğü’ne yazdığı yanıtta, Oya Yetişkin’in bir borcunun daha ödendiği, borcun bitiminin ardından maaşından kesinti yapılıp hesaplarına para gönderileceği bilgisi yer alıyor.

Sabah yazarı insanlığını yitirdi: ‘İntihar edenlerden biri 4 bin TL’nin üzerinde maaş alıyordu…’

İntihar aşamasına gelmiş birisi kime ‘ALO’ diyecek? Feyzi Hepşenkal yorumluyor…

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER