A3 Haber

İmamoğlu, Merkel’le bir araya geldi

İmamoğlu, Merkel’le bir araya geldi

İmamoğlu, Merkel’le bir araya geldi
Kasım 09
16:53 2019

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıldönümü anmasında Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi. Merkel’i İstanbul’a davet etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi. İmamoğlu, “Merkel’in tebriğini demokrasi sınavını başarıyla geçen şehrimiz adına aldım” dedi.

Merkel’in kendisini tebrik ettiğini söyleyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kendisine Almanya-Türkiye ilişkilerinin çok önemli olduğunu ifade ettim. Bir ara ayrıldık. Sonra kendisi bizzat gelerek Federal Kongre’nin meclis başkanını bizzat tanıtmak istediğini söyledi. Sayın Merkel beni alıp yanına götürdü. Kendileriyle üçlü sohbet yaptık. Daha sonra da çiçeklerimizi bıraktık. Ardından da Sayın Cumhurbaşkanı ile bizi tanıştırdı. Güzel bir diyalog ortamı olmuş oldu.”

İmamoğlu, Merkel’i İstanbul’a davet ettiğini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanının misafiri olarak geliyorum dedi. Ben de İstanbul’da olduğunuzda programlarınızı takip edeceğim ve sizi mutlaka misafir etmek istiyorum dedim” diye konuştu.

İmamoğlu, değerlendirmelerinin ardından Berlin Belediye Başkanı Michael Müller’in onur konukları için verdiği öğle yemeği davetine katıldı. Burada Belediye Şeref Defteri’ni imzalayan İmamoğlu, yemeğin ardından Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ile bakanlık binasında bir araya geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER