A3 Haber

CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga’nın ev hapsi kaldırıldı

CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga’nın ev hapsi kaldırıldı

CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga’nın ev hapsi kaldırıldı
Haziran 05
16:10 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 2013 yılında sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın yaptığı itiraz kabul edilerek ev hapsi kaldırıldı

Sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın ev hapsi kaldırıldı.

Koyurga’nın avukatı Ceren Leyla Gür sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“Müvekkilim @DilaKoyurga’nın ‘’ev hapsi’’ kararı itirazımız üzerine kaldırılmıştır. Hukukumuzun temel hak ve özgürlüklere olan riayetine inancımızı her aşamada koruyacağız.”

Yedi yıl önceki paylaşımı nedeniyle gözaltına alınmıştı

İzmir’de, Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 7 yıl önce attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan’a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga, konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER