A3 Haber

‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen Erdoğan’dan ‘Yeşil Türkiye’ çağrısı

‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen Erdoğan’dan ‘Yeşil Türkiye’ çağrısı

‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen Erdoğan’dan ‘Yeşil Türkiye’ çağrısı
Kasım 10
22:47 2019

Rant politikalarıyla ekolojik tahribata neden olan ve bunu da “İstanbul’a ihanet ettik” diyerek itiraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yeşil bir Türkiye” çağrısında bulundu. Erdoğan, yarın 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması dolayısıyla vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, “#11milyonfidan” etiketiyle yaptığı paylaşımda, Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Erdoğan Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm vatandaşlarımızın güçlü desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yeşil alanların imara açılarak betonlaştırılması, orman bölgelerine maden arama ruhsatı verilmesi gibi pek çok konuda, yurttaşların tepkisinin odağındaki isim olmuştu.

İSTANBUL’A İHANET ETTİKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan, geçmişte yaptığı açıklamasında,  İstanbul’da devam eden çarpık yapılaşmaya yönelik eleştirilerde bulunarak, “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum’ ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER